Επιστολή φωτιά Ξαρχάκου – Μιλά για «επιμέρους συμφέροντα», αιφνιδιασμό, λέει πως έμαθε το ρεπερτόριο από τον Τύπο - iefimerida.gr

Επιστολή φωτιά Ξαρχάκου – Μιλά για «επιμέρους συμφέροντα», αιφνιδιασμό, λέει πως έμαθε το ρεπερτόριο από τον Τύπο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο υπουργός Πολιτισμού – μάλιστα χθες είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σταύρο Ξαρχάκο- ο γνωστός συνθέτης είναι αμετάκλητος στην απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, επειδή δεν ενημερώθηκε για το σύνολο του ρεπερτορίου και κυρίως επειδή διαφωνεί με συγκεκριμένες επιλογές ονομάτων.

Στην επιστολή του που έφτασε χθες στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Eπειδή δεν είμαι επ' ουδενί διατεθειμένος να προσχωρήσω σε συμβιβασμούς οι οποίοι τέμνουν στρατηγικές εθνικού χαρακτήρα με συνθέσεις επιμέρους συμφερόντων, αποφάσισα να σας υποβάλω αμετάκλητα την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου». Ο μέχρι χθες πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου καταγγέλει πως έμαθε δια του Τύπου ότι έγιναν επιλογές οι οποιες σε καμμιά περίπτωση δεν συνάδουν με την κρίσιμη αποστολή του Εθνικού Θεάτρου και οι οποίες δεν είχαν αποτελέσει αντικείεμνο επεξεργασίας από το Διοικητικό Συμβούλιο όπως προβλέπει ο νόμος. Ο Σταύρος Ξαρχάκος προσθέτει πως στο έκτακτο ΔΣ που συγκάλεσε «έθεσα το ζήτημα του αιφνιδιασμού και της εξωθεσμικής πληροφόρησης αυτών των επιλογών όπου και διαπίστωσα ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην πλειοψηφία τους δεν ήταν έτοιμα να προβληματιστονύ στην κατεύθυνση σκέψης και στρατηγικής την οποία είχα εισηγηθεί και είχε ομόφωνα υιοθετηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ