Βίβιαν Ρέντινγκ: Να διαλυθεί η Τρόικα – Η ΕΕ δεν χρειάζεται το ΔΝΤ - iefimerida.gr

Βίβιαν Ρέντινγκ: Να διαλυθεί η Τρόικα – Η ΕΕ δεν χρειάζεται το ΔΝΤ

Βίβιαν Ρέντινγκ: Να διαλυθεί η Τρόικα – Η ΕΕ δεν χρειάζεται το ΔΝΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της κατάργησης της Τρόικα τάχθηκε η Βίβιαν Ρέντινγκ. Η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης τόνισε πως η ΕΕ δεν χρειάζεται το ΔΝΤ, καθώς μπορεί και πρέπει να επιλύει τα προβλήματα της Ευρώπης χωρίς βοήθεια. Και πρόσθεσε ότι το Ταμείο μπορεί να αποχωρήσει μέσα σε δύο μήνες.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Stuttgarter Zeitung», οι οποίες θα δημοσιευθούν την Τετάρτη, η Βίβιαν Ρέντινγκ τόνισε πως η Τρόικα ήταν απαραίτητη όταν συνέτρεχε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, «όταν χρειαζόταν να δημιουργηθεί κάτι στα γρήγορα. Πλέον όμως η Ευρώπη διαθέτει τα αναγκαία όργανα, αλλά και την εμπειρία να φέρει σε πέρας τις κατάλληλες αναλύσεις και να παρεμβαίνει σε οικονομικές και χρηματοοικονομικές κρίσεις».

Παράλληλα η Επίτροπος υπογράμμισε πως η ΕΕ μπορεί χειριστεί καλύτερα από το ΔΝΤ το οικονομικό μοντέλο το οποίο ορίζει η Συνθήκη της ΕΕ. Επιπλέον χαρακτήρισε παράλογο το γεγονός ότι χώρες με χαμηλότερο ΑΕΠ από την Ελλάδα, όπως η Βραζιλία και η Ινδία, να συνεισφέρουν για τον δανεισμό της.

Η Γερμανία και η Φινλανδία επιμένουν ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να συμμετέχει στην διαχείριση οικονομικών κρίσεων. Ομως, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα πως η συμμετοχή του Ταμείου δεν είναι μόνιμη και πως θα μπορέσει να αποχωρήσει από την Τρόικα όταν ολοκληρωθούν τα τρέχοντα συμφωνημένα προγράμματα χρηματοοικονομικής στήριξης.

Πάντως η Ρέντινγκ δήλωσε ότι το ΔΝΤ θα μπορούσε να αποχωρήσει μέσα σε δύο μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ