CINETROLL: Ακόμα δύο blockbuster πιάνουν πάτο, το ένα στις Η.Π.Α. και το άλλο στην Ελλάδα - iefimerida.gr

CINETROLL: Ακόμα δύο blockbuster πιάνουν πάτο, το ένα στις Η.Π.Α. και το άλλο στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος παρακολουθεί το καλοκαίρι του μεγάλου σπαραγμού για τις λουσάτες παραγωγές των μεγάλων studio.

Για τον «Μοναχικό Καβαλάρη» και την τεράστια αποτυχία του, τα είπαμε και τα ξαναείπαμε και η κατηφόρα συνεχίζεται, με πτώση της τάξης του 61% στα εισιτήρια του στις Η.Π.Α. που δείχνει ότι μάλλον δεν θα κατορθώσει να φτάσει ούτε τα 100 εκ. δολάρια σε εισπράξεις.

Για το «Star Trek, Into Darkness» (διάβασε κριτική ΕΔΩ ) , ήρθε η σειρά να χτυπήσουν οι καμπάνες του θρήνου στο ελληνικό box office. Φταίει το δύσκολο ελληνικό καλοκαίρι; Το ότι η επιστημονική φαντασία (και η μυθολογία του «Star Trek») δεν ήταν ποτέ στα φόρτε της στο εγχώριο κοινό; Ή μήπως το ότι η ταινία κυκλοφόρησε στα μέρη μας με δύο μήνες καθυστέρηση από την κυκλοφορία της στις Η.Π.Α.; Ό, τι και να φταίει, το δεδομένο είναι ένας τραγικός κυριολεκτικά, απολογισμός για μια από τις μεγαλύτερες και πιο θεαματικές 3D παραγωγές του καλοκαιριού με μόλις 11.275 θεατές σε 62 αίθουσες πανελλαδικά, που μας δίνει μέσο όρο 182 θεατές ανά αίθουσα. Μιλάμε δηλαδή για τρελά χαμηλά νούμερα, που αρμόζουν σε μια περιορισμένου βεληνεκούς καλλιτεχνική ταινία.

Τα καλά νέα, πάντα για το «Star Trek Into Darkness», είναι πως διεθνώς έφτασε τα 450 εκ. δολάρια σε εισπράξεις και οι παραγωγοί ήδοι ετοιμάζονται για την τρίτη ταινία της σειράς. Κάτι που δεν νομίζω πως θα ισχύσει για το πολυαναμενόμενο, επίσης πανάκριβο και θεαματικό 3D επιστημονικής φαντασίας του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, «Pacific Rim» (που οι Έλληνες θεατές πρέπει να περιμένουν ως τις 12 Σεπτεμβρίου για να το απολαύσουν με τον τίτλο «Το δαχτυλίδι της φωτιάς»). Μόλις 37,3 εκ. δολάρια το άνοιγμα για την παραγωγή των 180 εκ. δολαρίων, παρά τα θετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, χτυπάνε καμπανάκι για δεύτερη φορά φέτος στα αμερικάνικα studio, που βλέπουν πολύ πιο φτηνές ταινίες και οικογενειακά animation, να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού. Επιβεβαιώνοντας τα λόγια του Στίβεν Σπίλμπεργκ όσον αφορά την «ασυδοσία» ως προς τις ακριβές παραγωγές και τον κακό προγραμματισμό των μεγάλων στούντιο.

«Απροσδόκητο» σουξέ, όπως αποδεικνύουν τα πάνω από 400 εκ. δολάρια που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής παγκοσμίως ο «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ» αλλά ακόμα ριψοκίνδυνο σαν επένδυση, σε σχέση με το αρχικό του κόστος (υπολογίζεται ως και 250 εκ. δολάρια χωρίς τα έξοδα διαφήμισης). Και καλοκαιρινός νικητή μέχρι στιγμής ο «Άνθρωπος από ατσάλι» που σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ήδη ξεπεράσει τα 600 εκ. δολάρια.

Πιο αναλυτικά, για το τριήμερο 12 – 14 Ιουλίου στις Η.Π.Α. η πρώτη πεντάδα στο box office διαμορφώθηκε ως εξής:

1.ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 2: 43,9 εκ. δολάρια (228 σύνολο)

2.ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ 2: 41,5 εκ. δολάρια

3.ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ: 37,3 εκ. δολάρια

4.THE HEAT: 14 εκ. δολάρια (112 σύνολο)

5.O MONAXIKOΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ: 11,5 εκ. δολάρια (71,5 σύνολο)

Όσο προχωράει το καλοκαίρι, τόσο μειώνονται και οι θεατές στις ελληνικές αίθουσες, με 78.590 για το τετραήμερο 11 – 14 Ιουλίου. 3.107 εισιτήρια για το θρίλερ «The Iceman», 2.783 για την Πενέλοπε Κρουζ και το «Γεννημένοι Ξανά» και μόλις 257 για το «Μια γυναίκα μόνο ξέρει» όσον αφορά τις εκτός πεντάδας, νέες ταινίες της εβδομάδας. Πιο αναλυτικά, οι πιο δημοφιλείς ταινίες στο ελληνικό κοινό ήταν:

1.Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ: 13.171 εισιτήρια (68.353 σύνολο)

2.Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ: 12.382 εισιτήρια

3.STAR TREK INTO DARKNESS: 11.275 εισιτήρια

4.OI MEΓΑΛΟΙ 2: 7.202 εισιτήρια

5.ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ζ: 5.827 εισιτήρια (74.937 σύνολο)

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ