Εντισον Καβάνι: Το πιο ακριβό ποδοσφαιρικό «τρόπαιο» παρουσιάστηκε από την Παρί

Πρόκειται για ένα από τους καλύτερους στράικερ παγκοσμίως. Ο λόγος για τον Ουρουγουανό άσο Εντισον Καβάνι που «ανάγκασε» τον πρόεδρο της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, να χαλάσει ένα... καράβι λεφτά ώστε να τον βλέπει να αγωνίζεται στο Παρκ ντε Πρενς.

Το θέμα της μετεγγραφής του ήταν το σίριαλ του καλοκαιριού, με πιθανούς διεκδικητές ομάδες από όλη την ευρωπαϊκή ελίτ. Η Τσέλσι προσέφερε 35 εκατομμύρια και τον Φερνάντο Τόρες ως αντάλλαγμα, η Μάντσεστερ Σίτι κατάθεσε πρόταση 50 εκατομμυρίων, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το όνειρο ζωής για τον Καβάνι (όπως ο ίδιος είχε δηλώσει), ωστόσο ο «Matador» καταλήγει στην πόλη του φωτός.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν δίστασε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να σπάσει τη ρήτρα των 63 εκατομμυρίων που όριζε το συμβόλαιο του Καβάνι με την Νάπολι. Για την ακρίβεια, οι Παρισιάνοι έκαναν και ένα εκατομμύριο δώρο στους «παρτενοπέι» αφού η προσφορά τους ήταν ύψους 64 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο χαρισματικός στράικερ υπέγραψε ηγεμονικό πενταετές συμβόλαιο με την Παρί με ετήσιες απολαβές κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ετσι το συνολικό κόστος της μετεγγραφής εκτοξεύεται κοντά στα 114 εκατομμύρια!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ