Συνελήφθη στη Γαλλία νεο-Ναζί θαυμαστής του Μπρέιβικ – Υποψίες ότι ετοίμαζε αντίστοιχη επίθεση - iefimerida.gr

Συνελήφθη στη Γαλλία νεο-Ναζί θαυμαστής του Μπρέιβικ – Υποψίες ότι ετοίμαζε αντίστοιχη επίθεση

Συνελήφθη στη Γαλλία νεο-Ναζί θαυμαστής του Μπρέιβικ – Υποψίες ότι ετοίμαζε αντί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεο-Ναζί, θαυμαστής του μακελάρη της Νορβηγίας, που πρόσφατα άρχισε να προμηθεύεται όπλα. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που σήμαναν το συναγερμό για τις γαλλικές αρχές, οι οποίες συνέλαβα τον Κρίστιαν Βίκερνες.

Ο «Varg», όπως είναι το ψευδώνυμο με το οποίο εμφανίζεται στη σκηνή το μέλος συγκροτήματος μέταλ ροκ, ενδεχομένως να ετοίμαζε μία «τρομοκρατική επίθεση μεγάλης κλίμακας», σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Ο 40χρονος Νορβηγός, πατέρας τριών παιδιών, έχει ήδη μία καταδίκη σε 21 χρόνια φυλάκισης στο φάκελό του, γιατί μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ένα φίλο του. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Βίκερνες είναι υπό παρακολούθηση εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ είναι καταγεγραμμένη η συμπάθεια που έχει εκφράσει για τον Μπρέιβικ, τον άνθρωπο που σκόρπισε το θάνατο με διπλή επίθεση στο Οσλο και το νησί Ουτόγια το 2011.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Παρίσι άνοιξε έρευνα για τον Βίκερνες όταν στις αρχές του μήνα η σύζυγός του αγόρασε όπλα, νόμιμα καθώς έχει σχετική άδεια. Οι ενδείξεις λοιπόν πως μπορεί να ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο με τον Μπρέιβικ οδήγησαν στη σύλληψη του ίδιου και της συζύγου του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ