Η γεωγραφία του twitter – Ο χάρτης των tweets στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Η γεωγραφία του twitter – Ο χάρτης των tweets στην Ευρώπη

Η γεωγραφία του twitter – Ο χάρτης των tweets στην Ευρώπη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε tweet ισοδυναμεί με μία ελάχιστη βούλα στο χάρτη της Ευρώπης, ο οποίος ήταν ολόασπρος πριν από τέσσερα χρόνια, όταν και άρχισε η καταγραφή. Σιγά σιγά ο χάρτης άρχισε να ζωγραφίζεται και τα ευρωπαϊκά «hot spots» να αποκαλύπτονται.

Εχει μεγάλο ενδιαφέρον κάποιος να παρακολουθήσει τον χάρτη και να ανακαλύψει πόσο χρησιμοποιείται το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανά την Ευρώπη.

Οπως φαίνεται από το αχνό μπλε χρώμα και τις γαλάζιες αραιές βούλες, η Ελλάδα δεν «αγαπάει» το twitter όσο άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Αθήνα είναι η μόνη πόλη που «φωτίζει» στην Ελλάδα, όμως υστερεί σε σχέση με τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Σε αντίθεση με εμάς, που μάλλον είμαστε λάτρεις του facebook, η Μόσχα, η Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι και το Βερολίνο είναι από τα μεγαλύτερα κέντρα tweet στην Ευρώπη. Η πρωτιά όμως ανήκει σίγουρα στη Μεγάλη Βρετανία που έχει αλλάξει χρώμα στο χάρτη, κάνοντας τον βαθύ μπλε από το μεγάλο αριθμό tweets.

Δείτε το χάρτη των tweet της Ευρώπης :

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ