Ψαράς έσωσε σπάνια φάλαινα από τα δίχτυα μπροστά στην κάμερα [βίντεο] - iefimerida.gr

Ψαράς έσωσε σπάνια φάλαινα από τα δίχτυα μπροστά στην κάμερα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα συγκινητικό βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει έναν ψαρά ο οποίος βουτάει στη θάλασσα για να απελευθερώσει ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος φάλαινας που είχε μπλεχτεί στα σκοινιά.

Οι φάλαινες North Right, βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση τα τελευταία χρόνια, λόγω των συχνών τραυματισμών τους από τους ψαράδες, αλλά και γιατί αποτελούν αγαπημένο στόχο για τους φαλαινοθήρες.

Πλέοντας 50 μίλια ανοιχτά των ακτών της Βιρτζίνια, δύο ψαράδες, ο Πατ Φοστερ και ο συνεργάτης του Αντριάν Κολαπρετ, εντόπισαν τη σπάνια φάλαινα μπλεγμένη σε ένα σχοινί στη θάλασσα, σέρνοντας μαζί της βαριά αλιευτικά εργαλεία.

Δεδομένης της σπανιότητας του ζώου και της δεινής θέσης στην οποία βρισκόταν οι δύο ψαράδες πήραν ένα μαχαίρι και μία υποβρύχια κάμερα GoPro και απελευθέρωσαν τη φάλαινα τραβώντας ταυτόχρονα ένα εντυπωσιακό βίντεο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ