Σύστημα ανίχνευσης διασήμων για τα καταστήματα ετοιμάζει Βρετανική εταιρεία - iefimerida.gr

Σύστημα ανίχνευσης διασήμων για τα καταστήματα ετοιμάζει Βρετανική εταιρεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν οι διάσημοι βγαίνουν για ψώνια, συχνά αδειάζουν πτέρυγες, ή και ολόκληρα καταστήματα προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που οι σταρ βγαίνουν έξω ινκόγκνιτο και δε τους αναγνωρίζουν ούτε οι πωλητές των καταστημάτων, με αποτέλεσμα να μη τους δίνουν τη δέουσα προσοχή;

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχονται να δώσουν ειδικές κάμερες που θα αναγνωρίζουν τους σελέμπριτι ακόμα κι όταν κρύβονται πίσω από γυαλιά και καπέλα. Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Τα Νέα, η Βρετανική εταιρεία λογισμικού NΕC IT Solutions, με έδρα το Κέμπριτζ, δημιούργησε ένα ειδικό σύστημα ανίχνευσης προσώπου, που με τις κατάλληλες τροποποιήσεις θα μπορεί να εντοπίζει τους διάσημους όταν μπαίνουν στα μαγαζιά.

Σε πρώτη φάση, το έξυπνο σύστημα ανίχνευσης δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τις υπηρεσίες ασφαλείας να εντοπίζουν τρομοκράτες και άλλους εγκληματίες καταγράφοντας πολλές μετρήσεις που αφορούν το πρόσωπο πάνω στο οποίο εστιάζει, καθώς και άλλα στοιχεία του σώματός του, όπως το μήκος ή οι ιδιαιτερότητες του κορμού, των χεριών και των ποδιών του, ενώ ανιχνεύει ακόμη και τον τρόπο που περπατά.

Μιλώντας στη Sunday Times, o αντιπρόεδρος της NEC IT Solutions, Κρις ντε Σίλβα αναφέρει ότι: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των δοκιμών ενός πολύ εξειδικευμένου συστήματος ανίχνευσης προσώπων, το οποίο θα εγκαθιστούμε σε ξενοδοχεία, σε εμπορικά καταστήματα και οπουδήποτε συχνάζουν διάσημα πρόσωπα. Η καινοτομία του νέου συστήματος είναι ότι αυτό δεν επηρεάζεται από οποιοδήποτε κάλυμμα ή μεταμφίεση ενός προσώπου, καθώς συλλέγει ολιστικές πληροφορίες για το πρόσωπο που ανιχνεύει»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ