Τα ταξίδια στο διάστημα θα γίνονται μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης - iefimerida.gr

Τα ταξίδια στο διάστημα θα γίνονται μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δοκιμές της NASA σε ένα εξάρτημα πυραύλου κατασκευασμένο από τρισδιάστατο εκτυπωτή με την τεχνική 3D-Printing.

Το εξάρτημα, όπως ανακοίνωσε η NASA, είναι μια συσκευή διοχέτευσης καυσίμων και συγκεκριμένα υγρού οξυγόνου και αέριου υδρογόνου.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Aerojet Rocketdyne με έδρα την Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, κατάφερε να κατασκευάσει το μηχάνημα εντός χρονικού διαστήματος τεσσάρων μηνών έναντι δώδεκα που απαιτούνται κανονικά και με το 30% του κόστους.

Η τεχνική που ακολουθείται ονομάζεται εστιασμένη τήξη με λέιζερ (SLM) και πρόκειται για ακτίνες λέιζερ υψηλής ισχύος με τις οποίες λιώνουν λεπτά φύλλα σκόνης από μεταλλικά στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια λαμβάνουν το επιθυμητό σχήμα.

Αναφερόμενος στην τεχνική, το στέλεχος της NASA Μάικλ Γκάζαρικ επεσήμανε τον προσανατολισμό της υπηρεσίας προς τις καινοτόμες μεθόδους παραγωγής (όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση εργαλείων, μηχανικών μερών ή μελλοντικά και ολόκληρων διαστημοπλοίων) που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του χρόνου και του κόστους που απαιτούνται για την προετοιμασία διαστημικών αποστολών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ