Βαρύ πρόστιμο για κακοποίηση ζώου επιβλήθηκε σε ασυνείδητο που έβαλε τον σκύλο του σε σάκο και τον πέταξε

«Βαρύς» έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε ασυνείδητο πολίτη της Θεσσαλονίκης ο οποίος ήθελε να εγκαταλείψει τον σκύλο του και τον πέταξε σε επαρχιακό δρόμο του Κιλκίς αφού πρώτα τον έκλεισε μέσα σε έναν σάκο.

Ο Δήμος Κιλκίς, επέβαλε στον ασυνείδητο ιδιοκτήτη του ζώου πρόστιμο ύψους 31.200 ευρώ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο έως τώρα για κακοποίηση ζώου, ενώ αναμένεται να κάτσει και στο εδώλιο του δικαστηρίου για να αντιμετωπίσει τις ποινικές του ευθύνες.

Ο οδηγός πήγε με το αυτοκίνητό του στον νομό Κιλκίς στις 26 Ιουνίου, και στην περιοχή του Σταυροχωρίου πέταξε στην άκρη του δρόμου έναν λευκό σάκο μέσα στον οποίο είχε βάλει το σκυλάκι, ένα ημίαιμο θηλυκό γκριφόν ηλικίας περίπου 1 έτους. Για κακή του τύχη ωστόσο, μια φιλόζωη που περνούσε από το σημείο είδε τις κινήσεις του και κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, αναφέρει το Εθνος.

Οταν ο οδηγός απομακρύνθηκε, η γυναίκα πλησίασε και ανοίγοντας τον σάκο αντίκρισε τα τρομαγμένα μάτια του ανυπεράσπιστου ζώου.

Κάλεσε την αστυνομία και από εκεί ενημερώθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς, μέλη του οποίου περισυνέλεξαν τη σκυλίτσα.

Στη συνέχεια, από τον αριθμό κυκλοφορίας του ταυτοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης, σε βάρος του οποίου υποβλήθηκε μήνυση από τον Φιλοζωικό Σύλλογο και κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ