Οταν ο Ζαν Λικ Γκοντάρ έκανε τηλεοπτικές διαφημίσεις για after shave [video] - iefimerida.gr

Οταν ο Ζαν Λικ Γκοντάρ έκανε τηλεοπτικές διαφημίσεις για after shave [video]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τετραετία 1968-1972 θεωρείται ως η πιο πολιτική στην καριέρα του Ζαν Λικ Γκοντάρ. Αν και φανατικός μαρξιστής και πολέμιος του καπιταλισμού, ο Γάλλος σκηνοθέτης μαζί με τον Ζαν Πιερ Γκορίν, γύρισε το 1971 μια τηλεοπτική διαφήμιση για after shave, για λογαριασμό της εταιρείας Dupuy Compton (η οποία το 1986 πουλήθηκε στην Saatchi & Saatchi).

Και πάλι όμως πήραν την εκδίκησή τους από τον καπιταλισμό, γιατί με τα χρήματα που πήραν από τη διαφήμιση, ξεκίνησαν τα γυρίσματα του "Tout Va Bien", μιας ταινίας που κατακεραύνωνε τον καταναλωτισμό. Το σαρκαστικό χιούμορ του Γκοντάρ φαίνεται ακόμα και στο διαφημιστικό, όπου ένα ζευγάρι μαλώνει την ώρα που ο άντρας ξυρίζεται και ενώ οι ειδήσεις στο ραδιόφωνο αναφέρονται στην Παλαιστίνη. Πρωταγωνίστρια είναι η "γκονταρική" ηθοποιός Ζουλιέτ Μπερτό.

πηγή: kamarinia.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διαφήμιση Ζαν Λικ Γκοντάρ after shave
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ