Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με μια ματιά - iefimerida.gr

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με μια ματιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποια θέματα κυριαρχούν: η επίσπευση των μεταρρυθμίσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η λίστα με τα βαρέα-ανθυγιεινά, οι μειώσεις των συντάξεων, οι αλλαγές στα πανεπιστήμια και η αντίδραση της Ευρώπης στους οίκους αξιολόγηση.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "668.158 οι κρατικοδίαιτοι του Ελληνικού Δημοσίου!!!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στρατιά υπαλλήλων, παρά τις αποχωρήσεις πάνω από 25.000 συμβασιούχων και τη συνταξιοδότηση 53.210 ατόμων εξακολουθεί να υπηρετεί στο Ελληνικό Δημόσιο".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τρέμουν την οργή του κόσμου βουλευτές και υπουργοί".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τρέμουν την οργή του λαού και κρύβονται οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Πολιτικοί που άλλοτε επεδίωκαν την προβολή τους, εκλιπαρούν για ..καλή μεταχείριση στις εκδηλώσεις που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ και υποχρεώνονται να παραστούν με ...αντίτιμο το ανελέητο γιαούρτωμα!".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Απειλούν με εμφύλιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε μέγιστο πολιτικό ολίσθημα με οξύτατες εκφράσεις και διχαστικά μηνύματα, που ξυπνά τις εμφυλιοπολεμικές μνήμες των αιματηρών γεγονότων της μετακατοχικής Ελλάδας και της εποχής των τρικύκλων και της «Καρφίτσας», υπέπεσε ο «εκτελεστικός βραχίονας» του σχεδίου της ωμής κρατικής βίας που αιματοκύλισε την πλατεία Συντάγματος".

ΕΘΝΟΣ: "Πιο... ελαφριά η λίστα με βαρέα - ανθυγιεινά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ώρα της κρίσης έφτασε για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς η νέα λίστα θα περιλαμβάνει λιγότερο από το 10% του εργατικού δυναμικού"..

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το φιλοσιωνιστικό ΠΑΣΟΚ στρέφει κατά της Ελλάδας τους Εξτρεμιστές της Χαμάς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε... αγαστή συνεργασία με τη Μοσάντ εμπόδισαν όλα τα πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια να πλεύσουν για τη Λωρίδα της Γάζας, εξαγριώνοντας τον Αραβικό κόσμο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τόλμησε τη μεγάλη αλλαγή στα πανεπιστήμια η Διαμαντοπούλου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κάτι το οποίο δεν τόλμησαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Θα λειτουργούν πλέον με ευρωπαϊκά και αμερικανικά πρότυπα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "«Ασε να λένε οι υπουργοί...». Ανίδεες οι κρατικές υπηρεσίας για το άνοιγμα των επαγγελμάτων!"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επί του πρακτέου, ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει, ποια θα είναι η νέα νομοθεσία, πότε θα ισχύσουν τα νέα δεδομένα, πού θα απευθύνεται εφεξής ο ενδιαφερόμενος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μειώνουν στα κρυφά τις κατώτατες συντάξεις ΟΓΑ-Ταμείων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην τελευταία σελίδα του νέου Μνημονίου αποκαλύπτονται όσα δεν συμπεριέλαβε ο Βενιζέλος στο Μεσοπρόθεσμο. Ρητή δέσμευση στους δανειστές για «ψαλίδι» στη σύνταξη των 360 ευρώ του ΟΓΑ και στις βασικές συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ".

ΕΣΤΙΑ: "Μαύρες προβλέψεις για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τραγικές είναι οι προβλέψεις για την Ελλάδα που έρχονται από το εξωτερικό. Δεν υπάρχει διεθνής οικονομικός ή πολιτικός οργανισμός ο οποίος να μην προβλέπη επιδείνωση της καταστάσεως στην χώρα μα".

Η ΑΥΓΗ: "Θερίζουν τις κατώτατες συντάξεις!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "περικόπτονται με τον νέο εφαρμοστικό νόμο, που θα κατατεθεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, τα ελάχιστα όρια των συντάξεων, ακόμη και αυτής του ΟΓΑ που βρίσκεται στα 360 ευρώ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Βαρέα. Ποιοι εντάσσονται άμεσα και ποιοι υπό προϋποθέσεις".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα κριτήρια ένταξης επαγγελμάτων στη νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών περιλαμβάνονται στο πόρισμα της διαρκούς επιτροπής, το οποίο παραδόθηκε χθες στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αγώνας δρόμου για 30 αλλαγές στην οικονομία σε 90 ημέρες.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ύστερα από μήνες απραξίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες υλοποίησης του επικαιροποιημένου Μνημονίου, προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα ισχυρής πολιτικής βούλησης στις αγορές και την τρόικα, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων για το νέο πακέτο βοήθειας".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "«Λουκέτα» εξπρές στο Δημόσιο & ανεργία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "βασικός παράγοντας για την επίτευξη των στόχων του μεσοπρόθεσμου, σύμφωνα με την τρόικα, είναι η περικοπή της μισθολογικής δαπάνης, αφού από τη φοροδιαφυγή δεν περιμένουν έσοδα. Απολύσεις σε οργανισμούς που κλείνουν και ΔΕΚΟ θα μειώσουν τη δαπάνη κατά 700 εκατ. μέσα στο 2011, ενώ συνολικά έως το 2015 το σχέδιο προβλέπει εξοικονόμηση 2,2 δισ. ευρώ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ονειρα θερινής νυκτός... Περί επιστροφής στις αγορές το 2014".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αισιόδοξος ότι με τη βοήθεια της ΕΕ και με ανανεωμένη αποφασιστικότητα στο εσωτερικό, η Ελλάδα θα καταφέρει να ανακτήσει την οικονομική της κυριαρχία εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως στόχος είναι η επιστροφή στις αγορές στα μέσα του 2014".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ανώτατη εκπαίδευση της αγοράς με το νέο αντιδραστικό «νόμο-πλαίσιο».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το σχέδιο του «νόμου-πλαισίου» στερεί τη μόρφωση διαφοροποιώντας το επιστημονικό περιεχόμενο των σπουδών για να προσαρμόσει την Ανώτατη Εκπαίδευση στα συμφέροντα της κερδοφορίας του κεφαλαίου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μοντέλο 2004 για το Μεσοπρόθεσμο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ολυμπιακό μοντέλο διακυβέρνησης που εφαρμόστηκε με επιτυχία από την κυβέρνηση Σημίτη για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 επιλέγει για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος".

City Press: "Τουριστική υποβάθμιση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα επεισόδια στο Σύνταγμα οδήγησαν σε ακυρώσεις κρατήσεων. Οι ξενοδόχοι Αθήνας - Αττικής ζητούν οικονομική στήριξη από το «πτωχευμένο» Δημόσιο. Εξαθλίωση και παραεμπόριο κυριαρχούν στο κέντρο της πόλης".

Metro: "Ευρωπαϊκή αντεπίθεση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Αγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί «δεν θα επιτρέψουν να τους στερήσουν οι οίκοι αξιολόγησης την ελευθερία τους να αποφασίζουν» σε ό,τι αφορά τη στήριξη της Ελλάδας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Νέο χτύπημα στις συντάξεις".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Η Μέρκελ... υποβάθμισε τους οίκους αξιολόγησης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ευθεία επίθεση κατά των οίκων αξιολόγησης για τη στάση τους έναντι της Ελλάδας εξαπέλυσε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς πιστωτές αλλά και ιδιώτες επενδυτές να μην «τους δίνουν μεγάλη σημασία».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανοιχτός πόλεμος με τους ξένους οίκους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οργισμένη ήταν η αντίδραση της Ευρώπης απέναντι στη νέα πρόκληση της S&P, πως θα θεωρήσει πιστωτικό γεγονός το rollover των ελληνικών ομολόγων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Θερινή βροχή νομοσχεδίων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε αγώνα δρόμου επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων επιδίδεται η κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρώσει εντός των ασφυκτικών προθεσμιών τις μνημονιακές δεσμεύσεις και να κινητοποιήσει άμεσα το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Ευρώπη πετάει το γάντι στους οίκους αξιολόγησης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυστηρή προειδοποίηση προς τους οίκους αξιολόγησης, που απειλούν με υποβάθμιση την Ελλάδα σε περίπτωση υιοθέτησης της γαλλικής πρότασης για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη νέα στήριξη της χώρας, απηύθυνε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα εφημερίδες τύπου επισκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ