Εκλεισε η συμφωνία πώλησης του Νέου TT και της Νέας Proton Bank στη Eurobank - iefimerida.gr

Εκλεισε η συμφωνία πώλησης του Νέου TT και της Νέας Proton Bank στη Eurobank

Εκλεισε η συμφωνία πώλησης του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Eurobank
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκαν και τυπικά οι συμφωνίες για την εξαγορά του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Νέας Proton Bank από τη Eurobank. Οπως ανακοίνωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το ζήτημα έκλεισε με την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας.

Η απόφαση για το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ελήφθη μετά από διαγωνιστική διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας κατατέθηκαν, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013, τέσσερις προσφορές. Για την τελική απόφαση, σύμφωνα με το ΤΧΣ, συνεκτιμήθηκαν οι όροι των προσφορών, η μακροχρόνια μεγιστοποίηση της ωφέλειας που προκύπτει για το συνολικό χαρτοφυλάκιο του ΤΧΣ, καθώς και η συστημική σταθερότητα. Το προσφερθέν τίμημα θα καταβληθεί σε μετοχές της Eurobank που θα εκδοθούν για το σκοπό αυτό.

Η πώληση θα ολοκληρωθεί με εισφορά των μετοχών του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank και μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις από την DG Comp, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Αρχή Ανταγωνισμού και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Eurobank.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ