Πούτιν: Οι ΗΠΑ τρομοκρατούν τους πάντες και για αυτό ο Σνόουντεν εγκλωβίστηκε στη Ρωσία - iefimerida.gr

Πούτιν: Οι ΗΠΑ τρομοκρατούν τους πάντες και για αυτό ο Σνόουντεν εγκλωβίστηκε στη Ρωσία

Πούτιν: Οι ΗΠΑ τρομοκρατούν τους πάντες και για αυτό ο Σνόουντεν εγκλωβίστηκε στ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημάδια πως ο Εντουαρντ Σνόουντεν έχει αλλάξει στάση απέναντι στις ΗΠΑ βλέπει ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτό βέβαια θα μπορούσε να σημαίνει πως ο Ρώσος πρόεδρος θα αλλάξει και ο ίδιος στάση απέναντι στη πιθανότητα χορήγησης ασύλου στον Αμερικανό φυγά. Γιατί είχε ξεκαθαρίσει πως μπορεί να μείνει στη Ρωσία μόνο αν πάψει να βλάπτει στις ΗΠΑ.

Παράλληλα ο Πούτιν υπογράμμισε πως η Ουάσιγκτον έχει εξ' ολοκλήρου την ευθύνη για το γεγονός ότι παραμένει άλυτο το θέμα του ανθρώπου που αποκάλυψε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. «Ηρθε στην περιοχή μας χωρίς πρόσκληση. Δεν ήμασταν ο τελικός προορισμός του. Ημασταν ενδιάμεσος σταθμός για άλλη χώρα. Αλλά όσο ήταν στον αέρα οι Αμερικανοί εταίροι μας μπλόκαραν τη συνέχεια του ταξιδιού του», είπε ο Ρώσος πρόεδρος ο οποίος πρόσθεσε πως από τη στιγμή που οι ΗΠΑ έχουν τρομοκρατήσει όλες τις άλλες χώρες, κανείς δεν θέλει στο έδαφός του τον Σνόουντεν και κατά συνέπεια «αποκλείστηκε στην περιοχή μας».

Οταν ρωτήθηκε για το τι θα συμβεί στον 30χρονο που κατηγορείται για κατασκοπεία, ο Πούτιν απάντησε «Πού θέλετε να ξέρω εγώ; Δική του είναι η ζωή, δική του η μοίρα του». Παράλληλα ευχήθηκε για μία ακόμη φορά να φύγει ο Σνόουντεν για άλλη χώρα μόλις έχει την ευκαιρία να το κάνει. Και σχετικά με τη χορήγηση ασύλου από τη Ρωσία, πρόσθεσε «Οι όροι μας του είναι γνωστοί. Και κρίνοντας από τις τελευταίες του κινήσεις, αλλάζει τη θέση του απέναντι στις ΗΠΑ. Αλλά η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ