Οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν τη δίωξη Διώτη και Καπελέρη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Την ώρα που στη Βουλή συζητείται το θέμα της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου να αποφασιστεί η παραπομπή ή όχι του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι μη πολιτικά εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με «τα Νέα», οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης έδωσαν παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης. Η δίωξη – κατά την εισαγγελική παραγγελία - αφορά τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη, ενώ η έρευνα για τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου συνεχίζεται προκειμένου να αξιολογηθεί ποινικά ο ρόλος τους στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν να κινηθεί δίωξη σε βάρος του Γιαννη Διώτη για απιστία και υπεξαγωγή εγγράφων, ενώ για τον Γιάννη Καπελέρη ζητούν δίωξη για απιστία.

Αντίθετα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί αρχειοθέτησαν τη δικογραφία για την πρώην συνεργάτιδα του κ.Διώτη, Γαλάτεια Μανέ, για την οποία δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης. Για την υπόθεση θα διενεργηθεί τακτική ανάκριση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ