«Δεν παραιτούμαι», διαμηνύει ο Ραχόι – Στο φως μηνύματά του προς τον «αμαρτωλό» ταμία του κόμματός του - iefimerida.gr

«Δεν παραιτούμαι», διαμηνύει ο Ραχόι – Στο φως μηνύματά του προς τον «αμαρτωλό» ταμία του κόμματός του

«Δεν παραιτούμαι»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένος να ολοκληρώσει τη θητεία του παρουσιάζεται ο Μαριάνο Ραχόι, παρά την εμπλοκή του πρωθυπουργού της Ισπανίας σε σκάνδαλο διαφθοράς. Η αντιπολίτευση μπορεί να ζητά επίμονα την παραίτησή του, αλλά ο ίδιος είπε ότι δεν θα υποκύψει στον «εκβιασμό».

«Θα ολοκληρώσω τη θητεία για την οποία με επέλεξαν οι Ισπανοί», είπε ο Ραχόι και πρόσθεσε πως «το κράτος δικαίου δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό» και ότι η δικαιοσύνη θα συνεχίσει το έργο της «χωρίς καμία πίεση».

Οι εις βάρος του αποκαλύψεις βέβαια δεν έχουν τέλος. Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρίσκεται ο πρώην ταμίας του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, Λουίς Μπάρθενας. Ο 55χρονος προφυλακίστηκε τον Ιούνιο και κατηγορείται για δωροδοκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo, ο Ραχόι και ο Μπαρθένας αντάλλαζαν μηνύματα και διατηρούσαν επαφή για πολλούς μήνες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο, τον Ιανουάριο. «Λούις, τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά κάνουμε ότι μπορούμε. Κουράγιο», έγραψε ο Ραχόι σε ένα από αυτά τα μηνύματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η κυβέρνηση δεν αρνείται την ύπαρξη των μηνυμάτων, όμως υποστηρίζει ότι αποδεικνύουν πως ο πρωθυπουργός δεν υπέκυψε στον «εκβιασμό» του πρώην ταμία του κόμματος.

Σήμερα, Δευτέρα, πάντως ο Μπαρθένας έδωσε νέα κατάθεση στον ανακριτή και φέρεται πως άλλαξε στάση. Συγκεκριμένα, φέρεται πως παραδέχτηκε ότι χειριζόταν ένα μυστικό λογαριασμό, μέσω του οποίου μεταφέρονταν τα ποσά με τα οποία διάφορες κατασκευαστικές εταιρείες δωροδοκούσαν ηγετικά στελέχη του PP. Μέχρι τώρα ο υπόδικος ταμίας αρνιόταν την ύπαρξη του λογαριασμού αυτού.

Επίσης φέρεται να παραδέχτηκε ότι τα έγγραφα που είχαν δημοσιευτεί σε δύο ισπανικές εφημερίδες είναι γνήσια, αν και στο παρελθόν τα χαρακτήριζε πλαστά. Παρέδωσε μάλιστα στον ανακριτή και άλλα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση. Το Λαϊκό Κόμμα εξακολουθεί να αρνείται την ύπαρξη του κρυφού λογαριασμού.

Ως πρώτη αντίδραση, το Σοσιαλιστικό Κόμμα διευκρίνισε ότι δεν επιζητά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών καθώς η χώρα δίνει μάχη για να βγει από την οικονομική κρίση. Ομως η ηγέτης των Σοσιαλιστών, Ελένα Βαλενθιάνο, κάλεσε το Λαϊκό Κόμμα να επιλέξει έναν νέο πρωθυπουργό στη θέση του Ραχόι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ