Εμποροι σε κυβέρνηση: Εμείς τις Κυριακές δεν θα ανοίξουμε -Θα κάνουμε απεργία - iefimerida.gr

Εμποροι σε κυβέρνηση: Εμείς τις Κυριακές δεν θα ανοίξουμε -Θα κάνουμε απεργία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απεργία τις Κυριακές προανήγγειλαν εκπρόσωποι των ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΟΙΥΕ, εκφράζοντας για πολλοστή φορά την αντίθεσή τους στην απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων.

Η επίμαχη ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο συζητείται από αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προβλέπει ελεύθερη λειτουργία όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο και τις υπόλοιπες 45, δυνατότητα λειτουργίας μόνο για τα μικρά καταστήματα (μέχρι 250 τ.μ.) με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη ή του δημάρχου για Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Υπέρ της φιλοσοφίας της ρύθμισης έχουν ταχθεί πάντως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Οι εκπρόσωποι των τριών οργανώσεων αμφισβήτησαν τα πορίσματα μελέτης του ΟΟΣΑ που παρουσίασε το ΥΠΑΝ, σύμφωνα με τα οποία η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας. Όπως υποστήριξαν, το αποτέλεσμα του μέτρου θα είναι η αύξηση του λειτουργικού κόστους των καταστημάτων και η μετατόπιση του τζίρου από άλλες ημέρες της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ