Η Γενική Τράπεζα θα μετατραπεί σε φορέα αναχρηματοδότησης επιχειρηματικών δανείων - iefimerida.gr

Η Γενική Τράπεζα θα μετατραπεί σε φορέα αναχρηματοδότησης επιχειρηματικών δανείων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς την επόμενη ημέρα της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος παρουσίασε στην Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του ιδρύματος ο Πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας.

Μιλώντας στην Α΄ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σάλλας αναφέρεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της τράπεζας για το επόμενο διάστημα και στις κινήσεις του ιδρύματος για τα στήριξη της εθνικής οικονομίας.

«Η πορεία των τραπεζών εξαρτάται από τη συνολική πορεία της οικονομίας. Στόχος μας είναι η άντληση ρευστότητας από την αγορά και η σταδιακή απεμπλοκή μας από τη χρηματοδότηση του Ευρωσυστήματος», δήλωσε ο κ. Σάλλας.

Ο ίδιος τόνισε πως η στρατηγική του ιδρύματος θα εστιάσει στη διάθεση ρευστότητας στην αγορά, στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Πειραιώς, στόχος είναι η Γενική Τράπεζα (Geniki Bank) να αναβαθμισθεί σε φορέα αναχρηματοδότησης επιχειρηματικών δανείων, κυρίως επισφαλών επιχειρηματικών χορηγήσεων, ο οποίος θα δίνει συμβουλευτικές υπηρεσίες και θα προχωρεί σε διεθνείς συμπράξεις, ώστε να προσφέρει ανταγωνιστικούς όρους χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις πελάτες του Ομίλου.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτός ο σχεδιασμός η Πειραιώς θα επιδιώξει να δρομολογήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Γενική Τράπεζα, με προτεραιότητα στο 20% των ιδιωτών μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ