Ο μάνατζερ του Μπολτ έσπευσε να δηλώσει ότι δεν είναι στη λίστα των 5 ντοπαρισμένων της Τζαμάικα - iefimerida.gr

Ο μάνατζερ του Μπολτ έσπευσε να δηλώσει ότι δεν είναι στη λίστα των 5 ντοπαρισμένων της Τζαμάικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάισον Γκέι και ο Ασάφα Πάουελ, δύο από τους σπρίντερ που μαζί με τον Γιουσέιν Μπολτ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των σπριντ βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας. Την ίδια μέρα και οι δύο.

Ο Τάισον Γκέι, ο ταχύτερος σπρίντερ για το 2013, με επίδοση 9.75 στα 100 μ., ξέσπασε σε λυγμούς όταν αποκάλυψε στο Reuters πως αποσύρεται από τα 100 μ. και τα 200 μ. του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου της Μόσχας (10-18/8) και, φυσικά, από το Diamond League της Παρασκευής στο Μονακό γιατί βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας.

«Δεν έχω να σας διηγηθώ ιστορία δολιοφθοράς εναντίον μου. Δεν έχω να σας πω κάποιο πειστικό ψέμα. Δεν μπορώ να πω κάτι που θα κάνει να φανεί πως ήταν ένα λάθος ή πως κάποιος από την USADA παίζει κάποιο παιχνίδι εις βάρος μου. Η αλήθεια είναι πως εμπιστεύτηκα κάποιον που δεν έπρεπε. Κάποιον που με απογοήτευσε», ομολόγησε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφο του ειδησεογραφικού πρακτορείου ο εμφανιζόμενος ως ο ηθικότερος όλων των σπρίντερ, Τάισον Γκέι.

Το σοκ, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην πλευρά της Τζαμάικα, που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στα σπριντ με τους αθλητές της να κατακτούν 12 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μεταξύ των πέντε Τζαμαϊκανών που βρέθηκαν ντοπαρισμένοι είναι και ο πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ (είχε κάνει 9.74 στις 9/9/07) Ασάφα Πάουελ. Είχε προηγηθεί ένα άλλο επείγον τηλεγράφημα που ανέφερε ότι η συμπατριώτισσα του Πάουελ, η ασημένια ολυμπιονίκης με την ομάδα 4x100 Σερόν Σίμσον, συνελήφθη ντοπέ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο άκουσμα των δύο πρώτων ονομάτων, ο μάνατζερ του Γιουσεΐν Μπολτ, έσπευσε να διαψεύσει, κάποιες φήμες ότι το όνομα του πελάτη του βρίκεται μέσα στην ίδια λίστα.

Τον περασμένο μήνα η πιο επιτυχημένη αθλήτρια της Τζαμάικα, Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία. Η δύο φορές Ολυμπιονίκης των 200μ αποβλήθηκε από την ένωση αθλητών της Τζαμάικα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ