Ρεκόρ 42 χρόνων κατέρριψαν Ελληνες κολυμβητές στο Διεθνή Διάπλου του Τορωναίου [βίντεο] - iefimerida.gr

Ρεκόρ 42 χρόνων κατέρριψαν Ελληνες κολυμβητές στο Διεθνή Διάπλου του Τορωναίου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ελληνικό ρεκόρ ολοκληρώθηκε ο φετινός Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου. Ο Αναστάσιος Σαχπαζίδης από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, καταρρίπτοντας ρεκόρ 42 χρόνων πάτησε πρώτος στην παραλία της Νικήτης, όπου τον περίμενε συγκινημένη η μητέρα του.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, οι καιρικές συνθήκες στη Χαλκιδική ήταν ιδανικές οδηγώντας δύο Ελληνες αθλητές στην πρώτη και τη δεύτερη θέση, επιτυγχάνοντας καλύτερο χρόνο απ' αυτόν που είχε επιτύχει ποτέ Ελληνας αθλητής στα 42 προηγούμενα χρόνια της διοργάνωσης.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας το Εθνος, ο Αναστάσιος Σαχπαζίδης του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Κοθωνίδης από τον Ναυτικό Ομιλο Καβάλας διένυσαν απόσταση των 25 χιλιομέτρων ανάμεσα στα δύο πρώτα «πόδια» της Χαλκιδικής και τερμάτισαν με 2 λεπτά διαφορά (Ο Σαχπαζίδης σε 5 ώρες και 25 λεπτά και ο Κοθωνίδης σε 5 ώρες και 27 λεπτά) σπάζοντας το ρεκόρ των 5:29 που κατείχε εδώ και πολλά χρόνια ο Θανάσης Παπαρνάκης σε ελληνική συμμετοχή. Το διεθνές ρεκόρ όλων των αθλητών ωστόσο παραμένει ακόμα ανέγγιχτο και το κατέχει ο Μάρκος Ντίαζ από τη Δομινικανή Δημοκρατία, ο οποίος έχει διασχύσει κολυμπώντας τον Τορωναίο σε 5 ώρες και 14 λεπτά.

Φέτος στον διάπλου συμμετείχαν 22 αθλητές, 17 Ελληνες και 5 ξένοι, ενώ αξιοσημείωτες συμμετοχές ήταν αυτή του 73χρονου Βρετανού Μάικλ Πίτερ Ριντ, γνωστού και ως «Βασιλιά της Μάγχης» αφού έχει περάσει αμέτρητες φορές τη συγκεκριμένη θάλασσα, αλλά και του παλαίμαχου «Βασιλιά του Τορωναίου» Θανάση Ξανθόπουλου, ο οποίος συμμετείχε για 40η χρονιά στη διοργάνωση.

Ο Διάπλους του Τορωναίου ξεκίνησε το 1971 από μια «τρελή» ιδέα μιας παρέας νέων από τη Νικήτη της Σιθωνίας, οι οποίοι επιχείρησαν να φτάσουν κολυμπώντας στη χερσόνησο της Κασσάνδρας και η φήμη για το κατόρθωμα αυτό ξεπέρασε τα όρια της Χαλκιδικής, ενώ 2 χρόνια αργότερα ιδρύθηκε η Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο Σίθων»,η οποία διοργανώνει τον Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου έκτοτε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ