Ανησυχία ΓΑΠ για τις επιθέσεις κατά των πολιτικών - iefimerida.gr

Ανησυχία ΓΑΠ για τις επιθέσεις κατά των πολιτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των φαινομένων πολιτικής βίας με αφορμή τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας στο Σύνταγμα, αλλά και τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων και ιδιαιτέρως βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, θα εκδηλώσει σήμερα, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο μάλιστα, επελέγη να μεταδωθεί ζωντανά η εισηγητική του παρέμβαση.

Κατά τα λοιπά, τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα απασχολήσουν τα σχέδια νόμου για την Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, την Έρευνα, Παραγωγή και τα Δίκτυα Μεταφοράς Υδρογονανθράκων, καθώς και τη Λειτουργία των Ενεργειακών Αγορών του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου και κάποια δευτερευούσης σημασίας για τα αδέσποτα ζώα, τη φυτοπροστασία και την αναβάθμιση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη, των Κώστα Σκανδαλίδη και Χρήστου Παπουτσή αντίστοιχα.

Εντωμεταξύ, αλλεπάλληλες συσκέψεις είχε χθες ο πρωθυπουργός, που εξέτασε από κοινού με υπηρεσιακούς παράγοντες και υπουργούς του όλα τα τρέχοντα θέματα γύρω από την Απασχόληση, τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη. Στην πρώτη, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η προώθηση των πολιτικών απασχόλησης μέσα από την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για την καταπολέμηση της ανεργάις και την κατάρτιση των εργαζομένων μέσω προγραμμάτων δια βίου μάθησης. Στη δεύτερη, οι συμμετέχοντες επικέντρωσαν στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης ιδιαίτερα σε θέματα ευρύτερου δημοσίου ενδιαφέροντος, με τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να προτείνει την απαλλαγή των δικαστών που ασχολούνται με υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος από όλες τις άλλες υποχρεώσεις τους. Ζήτησε ακόμα την πλήρωση κενών όπου υπάρχουν μεταξύ των λειτουργών της Δικαιοσύνης και την καταπολέμηση της διαφθοράς μεταξύ των δημοσίων λειτουργών. Όσον αφορά στη σύσκεψη για την Ανάπτυξη που εξελίχθηκε σε 'μίνι υπουργικό συμβούλιο', επιχειρήθηκε ένα 'follow up' στην επιστολή Παπανδρέου προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με την οποία ζητούσε την επιτάχυνση της απελευθέρωσης των πόρων του ΕΣΠΑ και άλλων κοινοτικών κονδυλίων, κυρίως δε την μείωση της εθνικής συμμετοχής, που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα και την ισοσκέλιση των απωλειών από τα προγράμματα επενδύσεων. Οι υπουργοί επικέντρωσαν ακόμα στην ανάγκη απάλειψης της γραφειοκρατίας και στην τεχνική υποστήριξη που θα δεχθεί η χώρα μας από το εξωτερικό.

Ενδιαφέρον έχει ότι πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ