Παλινωδίες με τις αποδείξεις - Θα μαζεύουμε χωρίς να ξέρουμε ποιες μετρούν στην εφορία - iefimerida.gr

Παλινωδίες με τις αποδείξεις - Θα μαζεύουμε χωρίς να ξέρουμε ποιες μετρούν στην εφορία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To κυβερνητικό σχέδιο που ετοιμάζεται για τις αποδείξεις, προβλέπει ότι τον Δεκέμβριο κάθε έτους, αρχής γενομένης από το 2014, θα ανακοινώνονται από το υπουργείο Οικονομικών ποιες αποδείξεις θα μετράνε στην εφορία και ποιες όχι.

Τουτέστιν, οι πολίτες δεν θα γνωρίζουν κατά τη διάρκεια του έτους ποιες είναι αυτές, ώστε να αναγκάζονται να συγκεντρώνουν όλες τις αποδείξεις. Στη συνέχεια, μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης, οι φορολογούμενοι θα καλούνται να τις αναγράψουν αναλυτικά στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Στο πλαίσιο των κινήτρων, εξάλλου, για την συλλογή αποδείξεων, που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι, είτε η επιστροφή μέρους του καταβληθέντος ΦΠΑ για αγορά προϊόντων και παροχή υπηρεσιών, είτε η επιστροφή μέρους του φόρου εισοδήματος που αναλογεί βάσει του κατώτερου φορολογικού συντελεστή (22%).

Από το 2014, άλλωστε, ο τρόπος υπολογισμού του αφορολόγητου ορίου θα συνδέεται αποκλειστικά με το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων και όχι με τις αποδείξεις.

Έτσι, τα εισοδήματα έως 9.500 ευρώ είναι αφορολόγητα και η μέγιστη έκπτωση των 2.100 ευρώ ισχύει για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα από 21.000 ευρώ και άνω, η έκπτωση περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος, με όριο τα 42.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ