Στουρνάρας: Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα γίνει μόνιμη, μόνο αν περάσει στον καταναλωτή - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα γίνει μόνιμη, μόνο αν περάσει στον καταναλωτή

Στουρνάρας: Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα γίνει μόνιμη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σαφή προειδοποίηση ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα καταργηθεί να δεν περάσει στον καταναλωτή και κατευθυνθεί στις... τσέπες των καταστηματαρχών απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Στουρνάρας, επισημαίνει ότι «εάν η μείωση δεν περάσει στις τιμές την περίοδο της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου, αυτό δεν θα μονιμοποιηθεί.»

Να σημειωθεί ότι η μείωση από το 23 στο 13%, εφόσον τελικά εγκριθεί από την Τρόικα, θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Αυγούστου και για χρονική περίοδο τεσσάρων μηνών.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων ο υπουργός τονίζει ότι το δημοσιονομικό κενό για φέτος και το 2014 έχει καλυφθεί, ενώ για τη διετία 2015-2016 δεν θα χρειαστούν οριζόντια μέτρα, όπως μειώσεις μισθών και συντάξεων ή αύξηση φόρων.

Οπως λέει, η έμφαση θα είναι σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις που μειώνουν το κόστος του κράτους χωρίς να μειωθεί η ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών.

Υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης ως τον Ιούλιο του 2014. Για το υπόλοιποι της περιόδου δηλώνει βέβαιος ότι οι εταίροι μας θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για επαρκή χρηματοδότηση, όσο εμείς τηρούμε τις δικές μας.

Πηγή:skai.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ