Ποια είναι η όμορφη Μαρτίνα Χίνγκις που μπήκε στο Hall of Fame του τένις [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ποια είναι η όμορφη Μαρτίνα Χίνγκις που μπήκε στο Hall of Fame του τένις [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταλαντούχα, όμορφη, αλλά και άτυχη, η Μαρτίνα Χίνγκις συγκαταλέγεται στις κορυφαίες τενίστριες όλων των εποχων κι από σήμερα είναι και το τέταρτο νεαρότερο επίλεκτο μέλος στο Hall of Fame του αθλήματος. Η Ελβετή μπορεί να υπερηφανεύεται για το επίτευγμά της όντας μόλις 32 ετών.

Μεγαλύτερη μόνο από τις μετά τους Τρέισι Όστιν (30), τον Μπγιορν Μποργκ (31) και τη Χάνα Μαντλίκοβα (32).

Η Χίνγκις, που μοιάζει να γεννήθηκε για να παίζει τένις και πέτυχε την εκπλήρωση του πεπρωμένου της, είπε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για την τελετή. «Ευχαριστώ τένις. Μου έδωσες τον κόσμο. Ειλικρινά, δεν υπάρχουν λέξεις για να εξηγήσω αυτό που νιώθω. Επιλέξατε να μου δώσετε μια θέση για την αιωνιότητα».

Η Ελβετή αθλήτρια, η οποία γεννήθηκε στην Τσεχοσλοβακία και πήρε το ίδιο όνομα με την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, έκανε αισθητή την παρουσία της στην παγκόσμια σκηνή το 1993, όταν κέρδισε την κατηγορία τζούνιορ στο γαλλικό όπεν σε ηλικία μόλις 12 ετών.

Επαγγελματίας έγινε δύο εβδομάδες πριν συμπληρώσει τα 14 χρόνια της. Η Χίνγκις κέρδισε πέντε τίτλους γκραν σλαμ, το 1997, το 1998 και το 1999 στο Αυστραλιανό Όπεν και το 1997 στο Γουίμπλεντον και το Αμερικανικό Όπεν, ενώ διατήρησε την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη για 209 συνεχείς εβδομάδες.

Κέρδισε επίσης εννέα τίτλους γκραν σλαμ στο διπλό Γυναικών, πριν ένας τραυματισμός την αναγκάσει να αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 22 ετών. Τέσσερα χρόνια αργότερα προσπάθησε να κάνει δυναμική επάνοδο, αποσύρθηκε όμως οριστικά όταν βρέθηκε θετική σε χρήση κοκαΐνης, αν και η ίδια αρνήθηκε τη χρήση του φαρμάκου.

Ο πρόεδρος του διεθνούς «Hall of Fame» του τένις, Σταν Σμιθ, στην ομιλία του υπογράμμισε πως «έχοντας επιτύχει να είναι το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης και στο απλό και στο διπλό και έχοντας κατακτήσει έναν απίστευτο αριθμό 15 τουρνουά γκραν σλαμ, η Μαρτίνα Χίνγκις ανήκει αναμφισβήτητα στην ελίτ του πλανήτη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ