Γιατί τρέμουν τον Σνόουντεν οι ΗΠΑ – Η Ουάσιγκτον ήδη ανέβασε τους τόνους - iefimerida.gr

Γιατί τρέμουν τον Σνόουντεν οι ΗΠΑ – Η Ουάσιγκτον ήδη ανέβασε τους τόνους

Γιατί τρέμουν τον Σνόουντεν οι ΗΠΑ – Η Ουάσιγκτον ήδη ανέβασε τους τόνους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι δεδομένο πως η ύπαρξη του Εντουαρντ Σνόουντεν προκαλεί ολοένα και περισσότερο εκνευρισμό στην Ουάσιγκτον. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι μόλις μερικές ώρες αφού συνάντησε δημοσιογράφους και ανθρωπιστικές οργανώσεις στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, οι ΗΠΑ ανέβασαν τους τόνους απέναντι στη Ρωσία. Και σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν, τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο πρώην σύμβουλος της NSA είναι εκείνα που... καίνε τους Αμερικανούς για να μην διαρρεύσουν.

«Ο Σνόουντεν γνωρίζει επικίνδυνες πληροφορίες που θα μπορούσαν να γίνουν ο χειρότερος εφιάλτης για τις ΗΠΑ αν αποκαλυφθούν», όπως δήλωσε δημοσιογράφος της Guardian, Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο οποίος γνωρίζει το περιεχόμενων των στοιχείων που έχει στα χέρια του ο 30χρονος φυγάς.

«Η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει καθημερινά να γονατίζει και να προσεύχεται να μη συμβεί τίποτα στον Σνόουντεν, γιατί αν κάτι του συμβεί, όλες οι πληροφορίες θα αποκαλυφθούν και θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης της», πρόσθεσε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα La Nacion ο δημοσιογράφος, που είπε χαρακτηριστικά πως ο 30χρονος Αμερικανός μπορεί να προκαλέσει τις ΗΠΑ περισσότερο από ότι είχε κάνει οποιοσδήποτε άλλος στο παρελθόν.

Κατά τον Γκρίνγουολντ, ο άνθρωπος που αποκάλυψε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στις ΗΠΑ έχει στα χέρια του έγγραφα για διαφορετικά σημεία του κόσμου, τα οποία περιγράφουν λεπτομερώς ποια αμερικανικά προγράμματα παρακολούθησης καταγράφουν τις μεταδόσεις στη Λατινική Αμερική και πώς λειτουργούν.

«Ενας τρόπος για να υποκλέψεις τις επικοινωνίες είναι μέσω μίας εταιρείας τηλεφωνίας στις ΗΠΑ που έχει συμβόλαια με εταιρείες τηλεπικοινωνιών στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής», είπε ο Γκρίνγουολντ χωρίς να διευκρινίσει σε ποια εταιρεία αναφέρεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ