Ευάγγελος Βενιζέλος: Οχι στα νέα μέτρα, ναι στο νέο κράτος - iefimerida.gr

Ευάγγελος Βενιζέλος: Οχι στα νέα μέτρα, ναι στο νέο κράτος

Ευάγγελος Βενιζέλος: Οχι στα νέα μέτρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γεγονός πως η Ελλάδα έχει πετύχει μία «εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή» που της επιτρέπει να λέει ότι «ούτε χρειάζεται, ούτε πρέπει να λάβει» πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα περιορισμού των εισοδημάτων που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία, επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» πως αυτή η πολιτική θέση καθίσταται πλήρως αξιόπιστη στη συνεχή διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές όταν συνοδεύεται από τη θέση «ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές που στηρίζουν την ανάπτυξη, την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και κατατείνουν στη συγκρότηση ενός άλλου κράτους, ενός "κανονικού" για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κράτους».

Οπως επισημαίνει, ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας αντιλαμβάνεται ως ξένη και επιθετική την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων επειδή «υπαγορεύεται από την τρόικα και το μνημόνιο» αν και στην πραγματικότητα τις στηρίζει. Ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως από την αποδοχή των μεταρρυθμίσεων θα κριθεί η «εθνική ικανότητα να απελευθερωθούμε από το μνημόνιο».

Στο άρθρο του ο κ. Βενιζέλος αφήνει και αιχμές για την αντιπολίτευση. «Ξέρουμε ότι η εύκολη επιλογή είναι η επιλογή των συμπαθητικών ψεμάτων και του πολιτικού εμπορίου των πληθωριστικών υποσχέσεων και της ψευδεπίγραφης λεβεντιάς. Είχαμε και εμείς την τεχνογνωσία. Τώρα κάποιοι νομίζουν ότι είναι πονηροί γιατί προσπαθούν να αντιγράψουν παρωχημένες τεχνικές πολιτικού λόγου», αναφέρει και συνεχίζει: «Εμείς ξέρουμε ότι τώρα υπάρχει μόνο η στρατηγική της σκληρής αλήθειας και η μόνη αξιολόγηση που έχει αξία είναι αυτή της ιστορίας. Γι΄ αυτό εμείς εκφράζουμε τη συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης σε πείσμα εκείνων που νόμισαν ότι έγιναν σώγαμπροι της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ