Οι Αιγύπτιοι στήνουν στον τοίχο τον Μόρσι – Η Εισαγγελία ετοιμάζει βαρύ φάκελο για τον έκπτωτο πρόεδρο - iefimerida.gr

Οι Αιγύπτιοι στήνουν στον τοίχο τον Μόρσι – Η Εισαγγελία ετοιμάζει βαρύ φάκελο για τον έκπτωτο πρόεδρο

Οι Αιγύπτιοι στήνουν στον τοίχο τον Μόρσι – Η Εισαγγελία ετοιμάζει βαρύ φάκελο γ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δύσκολα δεν τελείωσαν για τον Μοχάμεντ Μόρσι. Ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη όπως όλα δείχνουν, αφού η Εισαγγελία ετοιμάζει βαρύ φάκελο. Ανάμεσα στις καταγγελίες που έχουν γίνει εναντίον του, είναι αυτές που αφορούν κατασκοπεία και υποκίνηση δολοφονίας διαδηλωτών όπως και ότι έπληξε την οικονομία της χώρας.

Ο Μόρσι κρατείται από τον αιγυπτιακό στρατό από την ημέρα της ανατροπής του. Σύμφωνα με το Reuters έχουν γίνει καταγγελίας όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και εις βάρος άλλων ηγετικών στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, τις οποίες διερευνά η αιγυπτιακή εισαγγελία, διαδικασία που φαίνεται ως προετοιμασία για πιθανή δικαστική δίωξή τους.

Η έρευνα των καταγγελιών- των οποίων η προέλευση δεν διευκρινίστηκε από την Εισαγγελία- γίνεται ώστε να προετοιμαστεί φάκελος και ενδεχομένως να ανακριθούν οι εμπλεκόμενοι. Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι η Εισαγγελία έκανε ανακοίνωση για τις καταγγελίες, κάτι που δεν συνηθίζει η αιγυπτιακή δικαιοσύνη πριν από την απαγγελία κατηγοριών.

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν επανέλθει στη δημοσιότητα οι αναφορές για «ερωτηματικά» γύρω από την απόδραση του Μόρσι το 2011 και την πιθανή εμπλοκή της Χαμάς -κάτι που θα συνιστούσε επέμβαση από το εξωτερικό και θεωρητικά θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει κατηγορίες προδοσίας σε βάρος του έκπτωτου προέδρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ