«Μην τηγανίζετε αβγά στο δρόμο!» - Το παράδοξο αίτημα προς τους πολίτες της «Κοιλάδας του θανάτου» [βίντεο] - iefimerida.gr

«Μην τηγανίζετε αβγά στο δρόμο!» - Το παράδοξο αίτημα προς τους πολίτες της «Κοιλάδας του θανάτου» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κάνει τόση ζέστη, που τηγανίζεις αβγό στο δρόμο». Σίγουρα όλοι έχουν χρησιμοποιήσει αυτή την έκφραση τουλάχιστον μία φορά. Μόνο που στην «Κοιλάδα του θανάτου» δεν μένουν στη μεταφορική έννοια. Το δοκιμάζουν κυριολεκτικά. Σε τέτοιο βαθμό, που στο Εθνικό πάρκο της περιοχής του Τέξας, που είναι η πιο «καυτή» του πλανήτη, απηύθυναν έκκληση προς τον κόσμο να πάψει να προσπαθεί να τηγανίσει αβγά με αυτό τον τρόπο!

Η «Κοιλάδα του θανάτου» κατέχει το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη, οι 57 βαθμοί Κελσίου που έδειξε το θερμόμετρο στις 10 Ιουλίου του 1913. Ομως η 100η επέτειος αυτού του ρεκόρ οδήγησε σε... φρενίτιδα τηγανίσματος αβγών στο Εθνικό πάρκο.

Οπως έγραψαν οι υπεύθυνοι του χώρου στο Facebook, τις τελευταία ημέρες έχουν βαρεθεί να καθαρίζουν αβγά από τα μονοπάτια και τα πεζοδρόμια του πάρκου. Και παρακάλεσαν τον κόσμο να εγκαταλείψει αυτό το αλλόκοτο πείραμα.

Η ειρωνεία βέβαια είναι πως οι ίδιοι έκαναν αυτή την αρχή. Ενα βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στις 29 Ιουλίου, δείχνει υπάλληλο του πάρκου να αποδεικνύει πως όντως σε τόσο υψηλή θερμοκρασία μπορεί να τηγανιστεί αβγό στο δρόμο. Μάλιστα ο υπάλληλος έδινε και οδηγίες στους μιμητές του, να χρησιμοποιήσουν και ένα σκεύος, διαφορετικά θα τα κάνουν όλα... χάλια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ