Το θερμό καλοκαίρι του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Το θερμό καλοκαίρι του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος ότι μετά και από τις αλλαγές που θα προωθηθούν στα θέματα της Δημοτικής Αστυνομίας, το πολυνομοσχέδιο θα «περάσει» από τη Βουλή την προσεχή Τετάρτη και κατά συνέπεια θα συνεχιστεί η ομαλή χρηματοδότηση της χώρας, δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς που έχει μπροστά του ένα δύσκολο καλοκαίρι, θέλει να κλείσει άμεσα τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τα προαπαιτούμενα έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει καλύτερους όρους από την τρόικα ενόψει του χειμώνα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, από τον Β. Σόιμπλε που φτάνει στην Αθήνα την Πέμπτη, η Αθήνα περιμένει καλά λόγια αλλά και ενδεχομένως το άτυπο «ναι» για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που θα ξεκινήσει από την 1η Αυγούστου. Εάν αυτό συμβεί, θα πρόκειται σαφώς για την πρώτη μείωση φόρου που γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια και όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, θα έχει και ουσιαστικό αλλά και σημειολογικό ενδιαφέρον.

Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι, τη «σφραγίδα» στις εξελίξεις αναμένεται να βάλει μια άλλη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός. Πρόκειται για το ραντεβού που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Αυγούστου στον Λευκό Οίκο με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Η Αθήνα ερμήνευσε την πρόσκληση των Αμερικανών ως σαφές και έμπρακτο δείγμα στήριξης των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού και αναμένει τη στήριξη της Ουάσιγκτον στην προσπάθεια να υλοποιηθούν αναπτυξιακές πολιτικές και να τεθεί τέλος στην παρατεταμένη λιτότητα.

Ο κ. Σαμαράς θα θέσει από την πλευρά του και γεωστρατηγικά θέματα και πιστεύει ότι θα έχει και επ' αυτών τη στήριξη των Αμερικάνων. Επίσης θα τεθεί η προοπτική διευθέτησης του Κυπριακού αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στη Συρία.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προετοιμάζει τις επόμενες αποκρατικοποιήσεις και φιλοδοξεί να υπάρξουν απτά αποτελέσματα μέχρι το φθινόπωρο. Σε νομοθετικό επίπεδο πέραν του πολυνομοσχεδίου και του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή, κρίσιμο αναμένεται να είναι το νέο φορολογικό που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ