Στα δικαστήρια οδηγούνται ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Μιχάλη Καρχιμάκη, θα καταθέσουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρώντας στις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ ότι καθοδηγούσαν ομάδες πολιτών που προπηλάκισαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Αυτό δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega στις 8. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Συνασπισμου, Αλέξης Τσίπρας, είχε καταθέσει μήνυση κατά αστυνομικών για τα χημικά που έπεσαν στην πλατεία Συντάγματος την προηγούμενη εβδομάδα. «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», είχε δηλώσει ο κ. Τσίπρας, επικαλούμενος φράση του Ηλία Ηλιού.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία κάνει λόγο για «γελοίο αλλά και επικίνδυνο σίριαλ» που αποσκοπεί στη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και στην αλλαγή της πολιτικής ατζέντας. Χαρακτηρίζει δε δίκαιη την αγανάκτηση των πολιτών και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ψάχνει άλλοθι και την αποδίδει «όχι στην ίδια την κατεδαφιστική πολιτική της, αλλά στην Αριστερά».

Όσον αφορά στα περιστατικά βίας, σημειώνει ότι "η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αδιέξοδες πρακτικές βίας είναι απόλυτα σαφής. Δεν τις υιοθετούμε και είναι έξω από τις παραδόσεις και την κουλτούρα της Αριστεράς". Και καταλήγει ότι "δεν θα γίνουμε λογοκριτές της λαϊκής αγανάκτησης".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου θα αναφερθεί αύριο κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου σε αυτά τα φαινόμενα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ