Την απελευθέρωση του Μοχάμεντ Μόρσι ζητούν και οι ΗΠΑ από τον αιγυπτιακό στρατό - iefimerida.gr

Την απελευθέρωση του Μοχάμεντ Μόρσι ζητούν και οι ΗΠΑ από τον αιγυπτιακό στρατό

Την απελευθέρωση του Μοχάμεντ Μόρσι ζητούν και οι ΗΠΑ από τον αιγυπτιακό στρατό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ακόμη φωνή, πιο ηχηρή βέβαια, προστέθηκε σε αυτές που ζητούν την απελευθέρωση του Μοχάμεντ Μόρσι. Την έκκληση αυτή έκαναν και οι ΗΠΑ προς τον αιγυπτιακό στρατό και τη μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος ο έκπτωτος πρόεδρος της χώρας, ο οποίος κρατείται από τις 3 Ιουλίου.

Οπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Πσάκι, η Ουάσινγκτον συμφωνεί με την έκκληση της Γερμανίας για τον Μόρσι και καταθέτει το ίδιο αίτημα. Ακόμη, σημείωσε η ίδια, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε τακτική επαφή με όλους τους εκπροσώπους της αιγυπτιακής κοινωνίας.

Διά στόματος Πσάκι, οι ΗΠΑ τις προηγούμενες ημέρες είχαν καταδικάσει επανειλημμένως τις «αυθαίρετες συλλήψεις», αλλά δεν είχε γίνει συγκεκριμένη αναφορά στον Μόρσι. Νωρίτερα η Γερμανία είχε ζητήσει από την Αίγυπτο «να άρει τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία των κινήσεων» του έκπτωτου προέδρου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Μπαντρ Αμπντελάτι ο Μόρσι βρίσκεται «σε ασφαλές σημείο, για τη δική του ασφάλεια» και προς το παρόν δεν διώκεται ποινικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ