Καταδικάστηκε για διαφθορά ο υπουργός Μεταφορών της Ρουμανίας – Υπέβαλε την παραίτησή του - iefimerida.gr

Καταδικάστηκε για διαφθορά ο υπουργός Μεταφορών της Ρουμανίας – Υπέβαλε την παραίτησή του

Καταδικάστηκε για διαφθορά ο υπουργός Μεταφορών της Ρουμανίας – Υπέβαλε την παρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Μεταφορών της Ρουμανίας. Κάτι αναμενόμενο, έπειτα από την καταδίκη του Ρέλου Φενέτσιου σε πενταετή κάθειρξη από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, με την κατηγορία της διαφθοράς. Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, ανέλαβε το υπουργείο μέχρι να διοριστεί ο διάδοχος του Φενέτσιου.

Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο Φενετσίου είναι από το διάστημα 2002-2005, όταν ήταν επικεφαλής ενός ομίλου εταιρειών. Μαζί με άλλα δύο άτομα κατηγορήθηκε ότι πούλησε στη δημόσια επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πεπαλαιωμένους μετασχηματιστές, παρουσιάζοντάς τους ως καινούριους, ζημιώνοντας το κράτος κατά περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Φενετσίου είναι ο πρώτος υπουργός που κρίνεται ένοχος και καταδικάζεται ενώ ασκεί ακόμη τα καθήκοντά του. Πέρυσι είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών για χρηματισμό ο πρώην πρωθυπουργός Αντριαν Ναστάζε, ο οποίος έχει ήδη αποφυλακιστεί αφού εξέτισε σχεδόν τη μισή ποινή του.

Δικαίωμα έφεσης έχει τόσο ο Φενέτσιου, όσο και οι Εισαγγελείς, οι οποίοι δήλωσαν πως θα ζητήσουν να αυξηθεί η ποινή του πρώην υπουργού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ