Οι πιο πρωτότυπες και αποτελεσματικές συμβουλές για να τρώτε λιγότερο στο σπίτι - iefimerida.gr

Οι πιο πρωτότυπες και αποτελεσματικές συμβουλές για να τρώτε λιγότερο στο σπίτι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για όσους δεν μπορούν να ελέγξουν τα μικρογεύματα που κάνουν στο σπίτι υπάρχουν μερικές αποδεδειγμένες επιστημονικά τεχνικές που ξεγελούν το μυαλό και κάνουν το διαρκές τσιμπολόγημα παρελθόν.

Χαμηλώστε τα φώτα
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Cornell παρατήρησαν ότι σε ένα κατάστημα fast food που οι έντονες λάμπες αντικαταστάθηκαν με πιο ζεστό φως, οι επισκέπτες έμειναν περισσότερο αλλά έφαγαν 18% λιγότερο απολαμβάνοντας ωστόσο το φαγητό τους περισσότερο.

Επιλέξτε πιάτα που κάνουν αντίθεση με το χρώμα του φαγητού
Αν το χρώμα του πιάτου είναι εντελώς παράταιρο με το περιεχόμενό του ασυναίσθητα σερβίρεις λιγότερο φαγητό διαπίστωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Cornell, που παρατήρησαν ότι άτομα σε μπουφέ έβαλαν 22% περισσότερο φαγητό όταν το χρώμα ήταν περίπου ίδιο με αυτό του πιάτου.

Κρεμάστε ένα καθρέφτη στην κουζίνα
Πολλές φορές αρκεί ένας καθρέφτης στο ψυγείο αποκαλύπτουν ερευνητές του Iowa State University που διαπίστωσαν πως όσοι έτρωγαν απέναντι από ένα μεγάλο καθρέφτη, κατανάλωσαν λιγότερο παχυντικά φαγητά, από αυτούς που δεν είχαν εικόνα του εαυτού τους εκείνη την ώρα.

Φάτε κάτι γλυκό μαζί με το πρωινό
Συμβουλή βγαλμένη από τον παράδεισο και όμως λειτουργική αφού σύμφωνα με οκτάμηνη μελέτη του Πανεπιστημίου του Τελ-Αβίβ, τα παχύσαρκα άτομα που κατανάλωναν μία μικρή ποσότητα γλυκού μαζί με ένα πρωινό γεμάτο με πρωτεΐνη, έχασαν 40 κιλά παραπάνω από την ομάδα που απέφευγε τα γλυκά. Ο συνδυασμός πρωτεΐνης και υδατάνθρακα σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μειώνουν τις μετέπειτα λιγούρες.

Χρησιμοποιήστε λαβίδα αντί για κουτάλι στο σερβίρισμα
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια υποστηρίζουν ότι σερβίρουμε 16.5% λιγότερο φαγητό όταν χρησιμοποιούμε λαβίδα. Όσο για τα κλασικά μαχαιροπίρουνα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Cornell προτείνουν να τα αλλάξουμε με chopsticks, αφού έτσι θα τρώμε λιγότερο.

Προσθέστε λίγο παραπάνω ελαιόλαδο
Παρ' όλο που ακούγεται λίγο αντιφατικό, το ελαιόλαδο παρέχει πιο γρήγορα την αίσθηση του κορεσμού, σύμφωνα με ερευνητές του Technische Universität München και του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Σε σύγκριση με άλλα έλαια και λιπαρά, μόνο το ελαιόλαδο περιέχει τις δύο ενώσεις που μειώνουν την απορρόφηση της γλυκόζης στο αίμα.

Απενοχοποίηση- Σταμάτα να σκέφτεσαι τη γυμναστική
Τελευταία και τυχερή συμβουλή: καθάρισε το μυαλό σου. Αν σκέφτεσαι όλη την ώρα τη γυμναστική, θα οδηγηθείς αναπόφευκτα στο να φας παραπάνω. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Cornell έδειξε ότι τα άτομα που σκεφτόντουσαν τη γυμναστική έφαγαν 55% περισσότερα σνακ από εκείνους που έκαναν άλλου είδους σκέψεις. Ενώ η η σωματική άσκηση καταστέλλει την όρεξη σε σύντομο χρονικό διάστημα (αλλά δεν οδηγεί απαραίτητα σε απώλεια βάρους μακροπρόθεσμα), το να τη σκέφτεσαι ενεργοποιεί τον εγκέφαλο να ποθεί παραπάνω θερμίδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ