Jaguar Project 7: Με πρότυπο την D-Type

To Jaguar Project 7 είναι ένα μονοθέσιο πρωτότυπο, εμπνευσμένο από την ιστορική D-Type και το οποίο ο αρχισχεδιαστής της εταιρείας Ian Callum το δημιούργησε μέσα σε μόλις 4 μήνες.

Η βάση του είναι η πολύ όμορφη και ολοκαίνουργια F-Type, στην οποία ο Callum πρόσθεσε μια εισαγωγή αέρα (airdome) ακριβώς πίσω από τον οδηγό όπως παλιά, άλλαξε τις φούστες στα μαρσπιέ, κατέβασε τον εμπρός προφυλακτήρα πιο χαμηλά και πρόσθεσε ένα διαχύτη στον πίσω, ενώ χρησιμοποίησε και μια μεγάλη, ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή.

Παράλληλα περιόρισε το ύψος του παρμπρίζ και χαμήλωσε αυτό της ανάρτησης κατά 10 χιλιοστά, πρόσθεσε ζάντες 20 ιντσών και στο εσωτερικό δίπλα από τη μια και μοναδική θέση με τις ζώνες των 4 σημείων έβαλε απλά μια βάση για κράνος. Κι αυτό γιατί ο οδηγός του Projekt 7 θα χρειαστεί σίγουρα κράνος αν αποφασίσει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του V8 με τον kompressor των 5.000 κυβικών και των 550 ίππων που μπορεί να εξασφαλίσει μια τελική 300 χλμ./ ώρα.

H Jaguar Projekt 7 –το όνομά της είναι φόρος τιμής στις 7 νίκες που έχει πετύχει η βρετανική εταιρεία στο Le Mans από το 1951 μέχρι το 1990- θα παρουσιαστεί επίσημα στο Goodwood Festival of Speed.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ