Tο απόλυτο ελληνικό καλοκαίρι : Συνταγή για τηγανίτες με κολοκύθι, φέτα, πατάτες και δυόσμο

Ολο το ελληνικό καλοκαίρι σε ένα πιάτο: ο συνδιασμός είναι ιδανικός για ένα φαγητό ελαφρύ, χωρίς περιττά λιπαρά που θα μοσχοβολάει μέντα και ελληνική φέτα!

Υλικά

  • 3 κολοκύθια πράσινα φρέσκα
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 πατάτα μεγαλούτσικη
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 1 αυγό (προαιρετικό)
  • 4 -5 φύλλα δυόσμου
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξύστε τα κολοκύθια με το χοντρό μέρος ενός τρίφτη
  • Ξύστε και την πατάτα με τον ίδιο τρόπο
  • Προσοχή! Τα κομμάτια να είναι χοντρά, αλλιώς θα καταλήξουν σαν σούπα
  • Στίβουμε τα κολοκύθια να φύγουν τα πολλά υγρά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν
  • Προσθέτουμε το αλεύρι (είναι ελάχιστο, μην το φοβάστε), τη φέτα την οποία έχουμε σπάσει σε χοντρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε τον δυόσμο
  • Εμένα μου αρέσει να βάζω κι ένα αυγό
  • Λίγο αλάτι, άφθονο πιπέρι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί

Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με ποιοτικό ελαιόλαδο

Κάντε τηγανίτες όχι πολύ χοντρές

Ροδοκοκκινίστε τις και από τις δύο πλευρές

Τοποθετήστε τις τηγανίτες σε χαρτί πριν τις σερβίρετε

Είναι υπέροχες, σερβιρισμένες με σαλάτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ