Tο απόλυτο ελληνικό καλοκαίρι : Συνταγή για τηγανίτες με κολοκύθι, φέτα, πατάτες και δυόσμο - iefimerida.gr

Tο απόλυτο ελληνικό καλοκαίρι : Συνταγή για τηγανίτες με κολοκύθι, φέτα, πατάτες και δυόσμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολο το ελληνικό καλοκαίρι σε ένα πιάτο: ο συνδιασμός είναι ιδανικός για ένα φαγητό ελαφρύ, χωρίς περιττά λιπαρά που θα μοσχοβολάει μέντα και ελληνική φέτα!

Υλικά

  • 3 κολοκύθια πράσινα φρέσκα
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 πατάτα μεγαλούτσικη
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 1 αυγό (προαιρετικό)
  • 4 -5 φύλλα δυόσμου
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξύστε τα κολοκύθια με το χοντρό μέρος ενός τρίφτη
  • Ξύστε και την πατάτα με τον ίδιο τρόπο
  • Προσοχή! Τα κομμάτια να είναι χοντρά, αλλιώς θα καταλήξουν σαν σούπα
  • Στίβουμε τα κολοκύθια να φύγουν τα πολλά υγρά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν
  • Προσθέτουμε το αλεύρι (είναι ελάχιστο, μην το φοβάστε), τη φέτα την οποία έχουμε σπάσει σε χοντρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε τον δυόσμο
  • Εμένα μου αρέσει να βάζω κι ένα αυγό
  • Λίγο αλάτι, άφθονο πιπέρι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί

Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με ποιοτικό ελαιόλαδο

Κάντε τηγανίτες όχι πολύ χοντρές

Ροδοκοκκινίστε τις και από τις δύο πλευρές

Τοποθετήστε τις τηγανίτες σε χαρτί πριν τις σερβίρετε

Είναι υπέροχες, σερβιρισμένες με σαλάτα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ