Κρατούμενοι φυλακών Κορυδαλλού: Ζούμε στο Μεσαίωνα- Σε θάλαμο 8 ατόμων, στοιβάζονται 30 άρρωστοι τρόφιμοι - iefimerida.gr

Κρατούμενοι φυλακών Κορυδαλλού: Ζούμε στο Μεσαίωνα- Σε θάλαμο 8 ατόμων, στοιβάζονται 30 άρρωστοι τρόφιμοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτω υπό πρωτόγονες συνθήκες καταγγέλλουν ότι ζουν οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, οι οποίοι κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης, καθώς και για ελλειπή σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός θανάτων κρατουμένων.

Στην καταγγελία τους, 200 κρατούμενοι- ασθενείς των φυλακών Κορυδαλλού, άρχισαν απεργία πείνας από την Πέμπτη και ζητούν να επισκεφθεί το νοσοκομείο των φυλακών επιτροπή γιατρών και άλλων αρμοδίων, προκειμένου να διαπιστώσουν οι ίδιοι τις «άθλιες συνθήκες διαβίωσης» που επικρατούν, αναφέρει το Εθνος.

  • Συγκεκριμένα, οι κρατούμενοι ασθενείς υποστηρίζουν πως λόγων των συνθηκών που επικρατούν, σημειώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο 10 θάνατοι κρατουμένων οι οποίοι είναι ασθενείς.
  • Το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό δεν είναι εξειδικευμένο, για τα αντίστοιχα νοσήματα των κρατουμένων και συχνά δεν δείχνει προθυμία, να ανταποκριθεί σε αιτήματα των οροθετικών κυρίως ασθενών, όταν ζητούν να υποβληθούν σε εξετάσεις για να ρυθμιστεί η θεραπεία τους.
  • Το συσσίτιο συχνά είναι όσπρια (φακές, φασόλια) πάντα, όμως, χωρίς λάδι. Το γάλα που προσφέρεται για πρωινό, αραιώνεται με νερό. Η μερίδα είναι όση χωρά σε ένα πλαστικό ποτηράκι και συνοδεύεται από μία μόνο φρυγανιά.
  • Σε μικρούς θαλάμους που 4Χ5 στοιβάζονται 15 κρατούμενοι ασθενείς, ανεξάρτητα αν ορισμένοι έχουν και μεταδοτικό νόσημα. Σε άλλους χώρους για 8 άτομα στοιβάζονται 30 άτομα.
  • Πλένουν τα ρούχα τους οι ασθενείς και τα απλώνουν στο διάδρομο του νοσοκομείου. Υπάρχει έντονη δυσοσμία, καθώς ασθενείς με εγκεφαλικό συχνά λερώνονται και τους καθαρίζουν οι ίδιοι οι κρατούμενοι. Οι τουαλέτες συχνά παθαίνουν βλάβη και καθυστερεί η επισκευή τους.
  • Σε μια τουαλέτα περιμένουν ουρά για να εξυπηρετηθούν 80 άτομα. Αρκετοί κοιμούνται σε βρώμικα στρώματα στο πάτωμα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ