Ολοκληρώνεται η συμπλήρωση – κατάθεση των μηχανογραφικών -Οδηγίες της τελευταίας στιγμής - iefimerida.gr

Ολοκληρώνεται η συμπλήρωση – κατάθεση των μηχανογραφικών -Οδηγίες της τελευταίας στιγμής

Ολοκληρώνεται η συμπλήρωση – κατάθεση των μηχανογραφικών -Οδηγίες της τελευταίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι σήμερα Παρασκευή συνεχίζεται η κατάθεσή των μηχανογραφικών από τους μαθητές-υποψήφιους μαθητές, οι οποίοι με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας και τον οκταψήφιο κωδικό των εξετάσεων μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Παιδείας και να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο.

Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό μηχανογραφικό, όπου θα είναι προσυμπληρωμένα τα βασικά στοιχεία, ο κάθε υποψήφιος μπορεί να κάνει μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις και να τις αποθηκεύσει με την επιλογή «Προσωρινή Αποθήκευση», διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει όσες φορές θέλει προτού οριστικοποιήσει το δελτίο. Ωστόσο μετά την οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία (έως τις 12 Ιουλίου), δηλαδή μέχρι σήμερα το Μηχανογραφικό Δελτίο αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου και οι υποψήφιοι θα πρέπει να το εκτυπώσουν.

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι

Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή των τμημάτων που θα δηλώσει ο υποψήφιος στο μηχανογραφικό του. Σύμφωνα με μια σειρά κριτηρίων που έχει ο κάθε υποψήφιος, όπως π.χ. την πόλη που βρίσκεται το τμήμα, το βαθμό ενδιαφέροντός του για το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, τα επαγγελματικά δικαιώματα κτλ. επιλέγει τα τμήματα που θέλει να δηλώσει και τα συγκεντρώνει σε ένα ξεχωριστό φύλλο.

Το δεύτερο βήμα της διαδικασίας είναι η ταξινόμηση των τμημάτων βάσει της σειράς προτίμησης του υποψηφίου. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό μέρος της όλης διαδικασίας συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου. Στο σημείο αυτό η σειρά προτίμησης του υποψηφίου πρέπει να καθορίζεται αυστηρά από το τμήμα και την πόλη που βρίσκεται αυτό και ΟΧΙ από τη βάση του τμήματος.

Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο η μοναδική προσαρμογή που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος είναι στα τμήματα των οποίων η βάση βρίσκεται κοντά στα μόρια που έχει ο ίδιος συγκεντρώσει (ή που υπολογίζει ότι έχει συγκεντρώσει, αν συμπληρώσει το μηχανογραφικό του πριν ανακοινωθούν οι βαθμοί του).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ