Σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες στο Φιξ λέει ο Παναγιωτόπουλος – Κανονικά συνεχίζονται τα έργα λένε στο Μουσείο

Καθώς όλοι ανυπομονούν για τα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο εργοστάσιο του Φιξ στη Συγγρού, όπου οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμους τους τελευταίους μήνες, ο νέος υπουργός Πολιτισμού προκάλεσε αναστάτωση όταν σε άτυπη συνάντηση με τους δημοσιογράφους δήλωσε πως έχουν διακοπεί προσωρινά για δυο μήνες οι εργασίες, αλλά σύντομα θα βρεθεί λύση...

Οι εργασίες όμως δεν σταμάτησαν ποτέ, το μόνο που διεκόπη προσωρινά ήταν η χρηματοδότηση προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα στάδιο διαχειριστικών ελέγχων που επιβάλλονται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ όπου και έχει έχει ενταχθεί το έργο, γράφει σήμερα η Καθημερινή. Σϋμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας που υπογράφει ο Δημήτρης Ρηγόπουλος: « Δεν μπορεί να αποκλειστεί ένας σύντομος «πόλεμος νεύρων» ανάμεσα στον εργολάβο (Ακτωρ) και τη διαχειριστική Αρχή (υπουργείο Πολιτισμού), που ευτυχώς έληξε αναίμακτα και χωρίς συνέπειες για την έγκαιρη παράδοση του κτιρίου στους ανθρώπους του ΕΜΣΤ.

Ετσι, μπορεί να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα και αντί να παραδοθεί τον Οκτώβριο να παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2013 εξαιτίας καθυστερήσεων που οφείλονται όμως σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα τα θυρανοίξια του μουσείου θα γίνουν την άνοιξη του 2014.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ