Οι εκδικητές των Πυρήνων της Φωτιάς -Εστελναν παγιδευμένα πακέτα στους στόχους τους - iefimerida.gr

Οι εκδικητές των Πυρήνων της Φωτιάς -Εστελναν παγιδευμένα πακέτα στους στόχους τους

Οι εκδικητές των Πυρήνων της Φωτιάς -Εστελναν παγιδευμένα πακέτα στους στόχους τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται από χθες το βράδυ δύο άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αντάρτικο πόλης και θεωρούνται ύποπτοι για άλλες επιθέσεις στο πλαίσιο της επιχείρησης «Φοίνικας», βάσει του οποίου έστελναν παγιδευμένα πακέτα -βόμβες. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στο διαμέρισμά του στη Σταυρούπολη απόσπασμα της προκήρυξης για την αποστολή του δέματος-βόμβα στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής

Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ο 30χρονος δραστήριος αντεξουσιαστής Σπ. Μ. που είχε προσαχθεί σε επεισόδια στη Θεσσαλονίκη και είχε δηλώσει προ διετίας αρνητής στράτευσης έχει προσαχθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ως μέλος της οργάνωσης FAI αλλά και ενός νέου «πυρήνα» της «Συνωμοσίας». Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο προσαχθείς ανήκει σε περιβάλλον ατόμων που είχαν συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2011 για απόπειρα ληστείας στην περιοχή της Νεάπολης και στην κατοχή των οποίων είχε βρεθεί μεγάλος αριθμός όπλων.

Αρνούμενος να παρουσιαστεί στον στρατό τον Μάιο του 2011, ο 30χρονος αναρχικός δήλωνε: «Προφανώς και αποδέχομαι ότι υπάρχει πόλεμος. Απλά ο πραγματικός πόλεμος δεν διεξάγεται ανάμεσα σε λαούς, αλλά ανάμεσα σε καταπιεζόμενους και καταπιεστές. Το να υπηρετήσω την κρατική μηχανή είναι κάτι το οποίο προφανώς δεν ταιριάζει με την ιδεολογία μου και με τον τρόπο ζωής μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες επιταχύνθηκαν μετά την ανάληψη της ευθύνης από τη συγκεκριμένη οργάνωση για την αποστολή δέματος-βόμβα πριν από μία εβδομάδα. Το δέμα είχε σταλεί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και ως αποστολέας εμφανιζόταν ο αδελφός του πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, επίσης συνταξιούχος αστυνομικός.

Νωρίτερα η οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο. Κομάντο Mauricio Morales» (FAI/IRF) στην προκήρυξη που ανήρτησαν σε ιστότοπο του αντεξουσιαστικού χώρου κατονόμαζαν τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής ως υπεύθυνο για την επιχείρηση εναντίον της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Αυτός άλλωστε είχε οργανώσει την επιχείρηση εντοπισμού του πρώτου καταλύματος των «Πυρήνων» στο Χαλάνδρι.

Η ΕΛ.ΑΣ φοβάται και νέες επιθέσεις

Οι αστυνομικοί φοβούνται ότι οι επιθέσεις με παγιδευμένα πακέτα δεν θα σταματήσουν εναντίον όσων έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση των «Πυρήνων». Το «Σχέδιο Φοίνικας» του νέου αντάρτικου εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα σχέδιο εκδίκησης σε όσους αστυνομικούς, δικαστικούς λειτουργούς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους ενεπλάκησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση των «Πυρήνων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ