Δύο προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη για το «παγιδευμένο» με εκρηκτικά δέμα - iefimerida.gr

Δύο προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη για το «παγιδευμένο» με εκρηκτικά δέμα

Δύο προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη για το «παγιδευμένο» με εκρηκτικά δέμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε προσαγωγή δύο 30χρονων, που φέρονται να έχουν σχέση στην πρόσφατη αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος σε πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα για ανάκριση μεταφέρονται οι ύποπτοι.

Οι δύο άντρες σύμφωνα την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας φέρονται να συνδέονται με τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και κυρίως με το σχέδιο Φοίνικας. Αυτό αφορά τα τρία τρομοκρατικά χτυπήματα στη διευθύντρια των φυλακών του Κορυδαλλού, στο χτύπημα στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Ναύπλιο και την αποτυχημένη αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στον πρώην Διοικητή της Αντιτρομοκρατικής. O ένας από τους δύο άνδρες είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2011 για απόπειρα ληστείας στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα είχε γίνει ανάληψη της ευθύνης για το τρομοδέμα από την οργάνωση Aτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο. Στην προκήρυξη που ανήρτησαν σε ιστότοπο του αντεξουσιαστικού χώρου, κατονόμαζαν τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής ως υπεύθυνο για την επιχείρηση εναντίον της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Αυτός άλλωστε είχε οργανώσει την επιχείρηση εντοπισμού του πρώτου καταλύματος των «Πυρήνων» στο Χαλάνδρι.

Είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση αυτή αναλαμβάνει την ευθύνη για επίθεση με δέμα-βόμβα στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το «Βήμα». Εχει προβεί σε άλλες τέσσερις επιθέσεις, στις οποίες χρησιμοποίησε φυτίλι, που παραπέμπει σε ενέργειες ποινικών: στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο, στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στην οδό Αλκίφρονος στο Παγκράτι, σε ΑΤΜ στον Γαλατά του Πόρου και σε αυτοκίνητο στο Άργος που ανήκε σε αρχιφυλακεύοντα στις Φυλακές Ναυπλίου.

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι «Πυρήνες» και FAI ταυτίζονται ή και συνεργάζονται και ότι δέμα-βόμβα δεν είχαν στείλει ως τώρα. Επιθέσεις με δέματα-βόμβα είχαν επιλέξει μόνο η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο ποινικός Βασίλης Παλαιοκώστας και η ιταλική FAI τον Μάρτιο του 2011, όταν είχε σταλεί στις φυλακές Κορυδαλλού δέμα-βόμβα, το οποίο εξουδετερώθηκε.

Οι έρευνες επιταχύνθηκαν μετά την ανάληψη της ευθύνης από τη συγκεκριμένη οργάνωση για την αποστολή δέματος-βόμβα στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο πριν από μία εβδομάδα. Το δέμα είχε σταλεί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και ως αποστολέας εμφανιζόταν ο αδελφός του κ. Χωριανόπουλου, επίσης συνταξιούχος αστυνομικός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ