Βενιζέλος: Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα – Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα – Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα

Βενιζέλος: Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα – Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ελληνες δεν θα υποστούν άλλα μέτρα που περιορίζουν τα εισοδήματα, τους μισθούς και τις συντάξεις. Αυτό τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο Ηράκλειο. Παράλληλα,αναφερόμενος στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών ανέφερε ότι θα γίνει με διαφάνεια, ενώ για τους δημοτικούς αστυνομικούς πρότεινε να ενταχθούν στη Διοικητική Αστυνομία.

«Οι θυσίες ήταν μεγάλες και χρειάζεται ακόμη ένα διάστημα να εφαρμόσουμε δύσκολες πολιτικές. Αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα, δεν αντέχει ο κόσμος νέους εισοδηματικούς περιορισμούς. Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, σε μισθούς και συντάξεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισημαίνοντας πως τώρα πρέπει να αλλάξει το κράτος. «Να ανταποκριθούμε στην κραυγή της αγωνίας της κοινωνίας που θέλει άλλο κράτος, κι εκεί πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την αγορά και τον τουρισμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε αισιόδοξος, αναφέροντας πως «βασικό μας μέλημα είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις» και πρόσθεσε ότι «χωρίς την ανακεφαλαιοποίηση δεν θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τη μεσαία και μικρή επιχείρηση. Η στήριξη των επιχειρήσεων στηρίζει την απασχόληση».

Αναφερόμενος στην υστέρηση εσόδων, είπε ότι είναι υπολογισμένη και υποστήριξε ότι οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τεχνικά αίτια. Δηλαδή, όπως εξήγησε, στο γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και στο γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στον προϋπολογισμό ορισμένες δόσεις του δανείου

Οταν ρωτήθηκε για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, απάντησε ότι θα γίνει αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια και διαφάνεια, ενώ για τους δημοτικούς αστυνομικούς πρότεινε να ενταχθούν στη Διοικητική Αστυνομία, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τη νέα Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση παραδέχθηκε πως «δεν είναι αυτό που θέλουμε, αυτό που φανταζόμαστε», καθώς είναι σε πρωταρχικό στάδιο, αλλά υπογράμμισε ότι το νέο σχήμα δεν θα έχει «πελατειακές σχέσεις και κομματικές λογικές του παρελθόντος», ενώ κάλεσε τους εργαζομένους της ΕΡΤ να έρθουν στο μεταβατικό σχήμα όπου «υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις» για να γίνει ομαλότερα η μετάβαση.

Τέλος, αναφερόμενος στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την Κρήτη, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως «θέλουμε να ξανακερδίσουμε αυτήν την επαφή πείθοντας τον κόσμο μας ότι αυτό ήταν το μόνο που μπορούσε να γίνει και που μπορεί να οδηγήσει με ασφαλή και δίκαιο τρόπο την Ελλάδα έξω από την κρίση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ