Δεσμευτική προσφορά της Eurobank για την εξαγορά της Νέας Proton Bank - iefimerida.gr

Δεσμευτική προσφορά της Eurobank για την εξαγορά της Νέας Proton Bank

Δεσμευτική προσφορά της Eurobank για την εξαγορά της Νέας Proton Bank
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Νέα Proton Bank ανακοίνωσε η Eurobank. Πρόκειται για προσφορά εξαγοράς του 100% των μετοχών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Η Νέα Proton Bank ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν εισήγησης της Τράπεζας της Ελλάδος, σε εφαρμογή του νόμου για την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Με βάση αυτό το νόμο, στην τράπεζα μεταφέρθηκαν το σύνολο των καταθέσεων- ιδιωτών, τραπεζών και Δημοσίου- και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκια δανείων και τίτλων) της παλιάς Proton Bank. H Νέα Proton Βank ενισχύθηκε από το Σκέλος Εξυγίανσης του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, το οποίο παρέσχε τα απαιτούμενα κεφάλαια στη νέα Τράπεζα και αποτελεί τον μοναδικό μέτοχό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ