Τελευταία σεζόν για τον Φραντσέσκο Τότι – Προανήγγειλε την απόσυρση του - iefimerida.gr

Τελευταία σεζόν για τον Φραντσέσκο Τότι – Προανήγγειλε την απόσυρση του

Τελευταία σεζόν για τον Φραντσέσκο Τότι – Προανήγγειλε την απόσυρση του κατά την
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι οπαδοί της Ρόμα περίμεναν πώς και πώς τη σημερινή μέρα, για να δουν τη φανέλα που η αγαπημένη τους ομάδα θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν. Η παρουσίαση άρχισε, το κλίμα ήταν ευχάριστο, όμως τα χαμόγελα έσβησαν μόλις ο αρχηγός των «τζιαλορόσι» απάντησε στην ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πόσες φανέλες της Ρόμα έχει φορέσει.

Χωρίς να το πολυσκεφτεί, ο 36χρονος άσος απάντησε «Έχω φορέσει πολλές φανέλες της Ρόμα, αλλά αυτή θα είναι η τελευταία μου». Με αυτή του την απάντηση ο «Pupone» σημοτοδοτεί το τέλος μιας εποχής, αφού από το 1993 οι οπαδοί του ρωμαϊκού συλλόγου, είχαν ταυτίσει την ομάδα τους με τον Ιταλό μέσο. Το Ολίμπικο σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο, αφού η Ρόμα μετά από είκοσι χρόνια χάνει τον ηγέτη της.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «τζιαλορόσι» πήρε την απόφασή του να αποχωρήσει τώρα που ακόμη... αντέχει. Ομως δεν είναι από τους ανθρώπους που φεύγουν στα «καλά» τους για προσωπικό όφελος. Το κάνει για τον κόσμο που λατρεύει να τον βλέπει να πιπιλάει το δάχτυλό του όταν σκοράρει, να φωνάζει σαν να μην υπάρχει αύριο όταν κάτι δεν πάει καλά και να χαμογελάει με το κλασσικό... ιταλικό χαμόγελο όταν ακούει τον κόσμο να φωνάζει το όνομά του.

Το δέσιμό του με την Ρόμα είναι τόσο ισχυρό, που ενώ όλη η ευρωπαϊκή ελίτ τον ζητούσε, αυτός απέκλέιε κάθε ενδεχόμενο μεταγραφής. «Θα μείνω για πάντα στη Ρόμα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να φοράει μία διαφορετική φανέλα» είχε δηλώσει και το έκανε πράξη.

Μετά από είκοσι χρόνια, 678 εμφανίσεις και 282 γκολ με τη φανέλα της Ρόμα κατάφερε να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα (2000-01), δύο κύπελλα (2006-07, 2007-08) και δύο σούπερ καπ (2001, 2007) , ενώ με την εθνική Ιταλίας έφτασε στην κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου το 2006.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ