Η NSA θα παρακολουθεί πλέον σχεδόν όλα τα smartphones - iefimerida.gr

Η NSA θα παρακολουθεί πλέον σχεδόν όλα τα smartphones

Στα τρία τέταρτα των smartphones εισήγαγε τον κωδικό της η NSA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από περίπου μία δεκαετία, ανακαλύφθηκε ότι η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας NSA είχε καταφέρει να ενσωματώσει το σύστημα της στο λειτουργικό των Windows 95 που εκείνη την εποχή ήταν από τα πιο σύγχρονα λειτουργικά συστήματα. Υπήρξε δε η φήμη ότι και σε μεταγενέστερα συστήματα που συνδέονταν στο διαδίκτυο, η NSA είχε ρίξει τα δίχτυα της. Δέκα χρόνια μετά, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί, τα κινητά έχουν αρχίσει να αντικαθιστούν τους υπολογιστές και η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας στην προσπάθεια της να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, εισχωρεί και στον χώρο των smartphones.

Οπως ανακοίνωσε επίσημα η εκπρόσωπος της Google, Gina Scigliano, η διάσημη αμερικανική εταιρία έχει ήδη αρχίσει να ενσωματώνει ένα μέρος του προγραμματισμού της NSA στα κινητά Android OS.

«Ολοι οι κώδικες και οι συντελεστές των Android είναι διαθέσιμοι για επιθεώρηση στο source.android.com» δήλωσε η εκπρόσωπος της Google, αρνούμενη να σχολιάσει περαιτέρω.

Μέσω του πρότζεκτ «ανοιχτός κώδικας», η Google συμφώνησε να ενσωματώσει το λειτουργικό της NSA το οποίο θα υπάρχει σε μελλοντικές εκδόσεις του λογισμικού της. Με αυτό το τρόπο η NSA θα μπορεί να «ελέγχει» τα τρία τέταρτα των smartphones, όσως δηλαδή περιέχουν το λογισμικό της Google.

Η NSA σε ανακοίνωση για το νέο κώδικα που θα εισάγει στα κινητά, γνωστό και ως «Βελτιώσεις ασφαλείας των Android» εξηγεί πως ο ρόλος της ενσωμάτωσης της είναι να προστατεύει τις προσωπικές πληροφορίες ή τις πληροφορίες που αφορούν κάποια εταιρία, από χάκερ που προσπαθούν να τις «αλιεύσουν».

Βέβαια η NSA δεν μπαίνει μόνο στον χώρο των κινητών, αλλά σε ότι έχει σχέση με το σύστημα Android. Αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, tablets και γενικά συσκευές που περιέχουν το πρόγραμμα της Google θα περιέχουν ταυτόχρονα και το «σύστημα παρακολούθησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ