Οι Αμερικανοί δεν είναι πια ο πιο παχύσαρκος λαός στον κόσμο-Τους εκθρόνισαν οι Μεξικανοί - iefimerida.gr

Οι Αμερικανοί δεν είναι πια ο πιο παχύσαρκος λαός στον κόσμο-Τους εκθρόνισαν οι Μεξικανοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άρχισε άραγε να αποφέρει επιτέλους καρπούς ο αγώνας της Μισέλ Ομπάμα ενάντια στην παιδική παχυσαρκία; Αναρωτιέται η εφημερίδα Le Monde σε σχετικό δημοσίευμά της.

Σύμφωνα με έκθεση του διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας, οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρβαρων ατόμων στον κόσμο, αναφέρει το CBS, ενώ η Figaro διευκρινίζει πως ένα άτομο θεωρείται υπέρβαρο όταν ο δείκτης της σωματικής μάζας του είναι μεταξύ 25 και 29,9. Όταν αυτό το νούμερο υπερβαίνει το 30 τότε μιλάμε για παθολογική παχυσαρκία.

Με ποσοστό παχυσαρκίας της τάξης του 32,8% στις ομάδες ενηλίκων, το Μεξικό έρχεται πλέον να καταλάβει την πρώτη θέση στην κατάταξη των πιο παχύσαρκων χωρών, εκτοπίζοντας τις ΗΠΑ από την παραδοσιακή πρωτοκαθεδρία της.

Στα ύψη όμως έχει εκτιναχθεί το ανθυγιεινό φαινόμενο και στην Αίγυπτο, το Κουβέιτ, την Ιορδανία και στις νήσους Κουκ.

Ανάμεσα στους παράγοντες που έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση αυτής της εικόνας, ο σημαντικότερος ίσως θεωρείται η ραγδαία εκβιομηχάνιση της γεωργικής παραγωγής, η οποία ευθύνεται για την εξάπλωση των κακών διατροφικών συνηθειών στα μεγάλα στρώματα του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ