Σκελετός μαμούθ 39.000 ετών παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό [βίντεο] - iefimerida.gr

Σκελετός μαμούθ 39.000 ετών παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά θα εκτεθεί στο κοινό ο σκελετός του συγκεκριμένου θηλυκού μαμούθ, ο οποίος βρέθηκε κάτω από τους πάγους στα νησιά Λιακχοβσκι της Σιβηρίας και εκτιμάται ότι έιναι ηλικίας 39.000 ετών. Ο σκελετός θα μεταφερθεί στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, όπου και θα εκτεθεί για δυο μήνες.

Η Γιούκα, όπως ονόμασαν το συγκεκριμένο μαμούθ οι ερευνητές, αποτελεί το πιο καλοδιατηρημένο εύρημα αφού η γούνα του και οι μυϊκοί ιστοί είναι σχεδόν ανέπαφοι, ενώ το κρύο διατήρησε το αίμα του φρέσκο πάνω στο σώμα.

Τα μαμούθ έχουν εξαφανιστεί από τον πλανήτη εδώ και 4.000 χρόνια και πρόκειται για μία συγκλονιστική ανακάλυψη, αφού είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες καταφέρνουν να συλλέξουν αίμα από μαμούθ, δίνοντας ελπίδες για πιθανή μελλοντική κλωνοποίηση του γιγάντιου ζώου.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το ζώο πέθανε σε ηλικία 10 ετών και στη συνέχεια παγιδεύτηκε σε κάποιον βάλτο με νερό.

Την Τρίτη ο σκελετός της Γιούκα παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και θα εκτίθεται στην Ιαπωνία μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ