Οι κουκουλοφόροι διώχνουν τους τουρίστες από την Αθήνα - iefimerida.gr

Οι κουκουλοφόροι διώχνουν τους τουρίστες από την Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεράστιο χτύπημα στην τουριστική κίνηση της Αθήνας έφεραν τα επεισόδια που έκαναν τον γύρο του κόσμου την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, οι ακυρώσεις κρατήσεων δωματίων στα ξενοδοχεία της Αθήνας κατά τη διάρκεια και μετά από τα επεισόδια έφτασαν στις 8000. Και αυτό έγινε σε διάστημα μόλις πέντε ημερών.

Όπως μάλιστα καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, Γ. Ρέτσος, είναι ορατός ο κίνδυνος να θεωρηθεί η Αθήνα ανασφαλής προορισμός στην παγκόσμια τουριστική σκηνή.

''Τα γεγονότα και το κλίμα στην Αθήνα αποστερούν από την περιοχή μας τις όποιες ελπίδες για ανάκαμψη, τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα ο τουρισμός γεννά ελπίδα, τη στιγμή δηλαδή που η πορεία του Τουρισμού τη χρονιά που διανύουμε διαφαίνεται θετική και αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή πως ο κλάδος μας είναι ο βασικός άξονας της εθνικής μας οικονομίας''.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, η πληρότητα των ξενοδοχείων υποχώρησε από το 66,4% το 2008 σε 58,2% το 2011, παρουσιάζοντας μείωση 12,35%.

Ο κ. Ρέτσος ζήτησε να ληφθούν τα παρακάτω μέτρα:

1. Μη καταβολή Φ.Α.Π. για το 2012.
2. Μη καταβολή Ε.Φ.Τ.Ε. 0.6% για υφιστάμενα και νέα δάνεια και για διάστημα 12 μηνών.
3. Αναστολή καταβολής τέλους παρεπιδημούντων 0.5% έως τις 31-12-2011.
4. Έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών ύψους 20% για διάστημα 12 μηνών.
5. Παράταση για 12 ακόμη μήνες του προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ. «Διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας με επιδότηση 40% των εργοδοτικών εισφορών».
6.Στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια για την Αθήνα-Αττική, με πρώτη ενέργεια την ήδη αποφασιμένη από το Υ.ΠΟ.Τ. συνέχιση της προβολής μέσω EXPEDIA.COM σε συγκεκριμένες αγορές-στόχους, με ημερομηνία έναρξης την 1η Αυγούστου 2011 και για τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ