Καψής: Δεν θα μείνουμε όμηροι των συνδικαλιστών της ΕΡΤ- Εάν χρειαστεί προχωράμε χωρίς αυτούς

Τελευταία προειδοποίηση προς τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ απηύθυνε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής, ο οποίος υποστήριξε πως εάν δεν υπάρξει συνεννόηση με τους εργαζόμενους, «τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς αυτούς».

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Καψής τόνισε πως «το κράτος δεν θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών που αυτή τη στιγμή παραμένουν στην Αγία Παρασκευή», ωστόσο επανέλαβε ότι «υπάρχει ακόμη ένα παράθυρο συνεννόησης» με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά εάν δεν υπάρξει καμία συμφωνία, η κυβέρνηση «θα προχωρήσει χωρίς αυτούς».

Ο υφυπουργός, υποστήριξε πως η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να επιτευχθεί μια συμφωνία και πλέον δεν υπάρχει «άλλη δυνατότητα», ανάφερε σχετικά με τον διάλογο με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, προσθέτοντας πως «θα φανεί τι θέλουν οι εργαζόμενοι όταν προκηρυχθούν οι θέσεις εργασίας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Καψής εμφανίστηκε απογοητευμένος υποστηρίζοντας πως αντιμετωπίστηκαν σχεδόν όλα τα ζητήματα που τέθηκαν και έκανε λόγο για «κατάληψη» στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. «Εμείς κάναμε δυο εβδομάδες συζητήσεις προσπαθώντας να ελευθερωθεί το κτίριο της Αγίας Παρασκευής, να έρθουν 2.000 εργαζόμενοι και να προχωρήσουμε σε μια δημόσια τηλεόραση η οποία να μπορεί να ανταποκρίνεται έστω και στοιχειωδώς σε αυτά που επιτάσσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και σε αυτά που περιμένουν οι πολίτες». Αυτό δεν έγινε, σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή έχει επικρατήσει μια λάθος λογική και οδηγούμεθα σε καταστάσεις οι οποίες θα είναι σε βάρος των εργαζομένων. Επιλύσαμε ουσιαστικά όλα τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν, όλα. Υπάρχει μια διαφωνία για τις δίμηνες συμβάσεις, το ξέρω, αυτό δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Όμως όλα τα υπόλοιπα αντιμετωπίστηκαν. Η αποζημίωση να είναι πλήρης, έγινε νομοθετική ρύθμιση, να ισχύσουν κίνητρα για όσους θέλουν να βγουν στην πρόωρη συνταξιοδότηση, να υπάρξει πριμοδότηση για τους εργαζόμενους που έχουν απολυθεί και να πάρουμε 2.000 άτομα από την πρώην ΕΡΤ στον μεταβατικό φορέα».

Απαντώντας στις επικρίσεις περί «πειρατικού σήματος, καθώς η ΔΤ δεν έχει άδεια εκπομπής», ο υφυπουργός διερωτήθηκε: «Το Δημόσιο είναι πειρατής του εαυτού του; Ποιανού είναι η δημόσια τηλεόραση; Ανήκει στην ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους; Ή όχι; Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να αντιδρούν και σέβομαι απολύτως τον συνδικαλιστικό τους αγώνα αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο αυτή τη στιγμή να κατέχουν την περιουσία της ΕΡΤ και να μην επιτρέπουν να γίνεται κανονικά η μετάδοση από δημόσιο φορέα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ