Αναζητώντας τη Γη της Επαγγελίας: Τι αφήνουν πίσω τους οι μετανάστες στο δρόμο για τις ΗΠΑ [εικόνες]

Στις ΗΠΑ ζουν περίπου 11,5 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες. Οι περισσότεροι έχουν έρθει από το Μεξικό, αποφεύγοντας την περίπολο των συνόρων και ξεγελώντας τον θάνατο κατά μήκος του δρόμου. Τα σημάδια τους στο δρόμο προς τις ΗΠΑ είναι συχνά εμφανή, ενώ αρκετοί από αυτούς δεν καταφέρνουν ποτέ να φτάσουν εκεί.

Το πέρασμα από το Μεξικό στις ΗΠΑ είναι ήδη ένα αρκετά παράτολμο εγχείρημα. Στην πολιτεία της Αριζόνα, ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία εισόδου στις ΗΠΑ, οι αρχές έχουν συλλάβει περίπου 220.000 άτομα μόνο τον τελευταίο χρόνο, ενώ το προηγούμενο έτος, βρέθηκαν τα λείψανα 179 ανθρώπων που χάθηκαν στην αφιλόξενη έρημο Σόνοραν όπου το πρωί η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Ορισμένοι ωστόσο καταφέρνουν να περάσουν κυνηγημένοι από τους τις περιπόλους και ταλαιπωρημένοι από τις αντιξοότητες του φυσικού περιβάλλοντος, αφήνουν τα δικά τους σημάδια στο πέρασμα τους προς μία καλύτερη ζωή.

Το National Geographic δημοσίευσε πρόσφατα μερικά ευρήματα από τους λεγόμενους «δρόμους της μετανάστευσης», τα μονοπάτια που οδηγούν από το Μεξικό στις ΗΠΑ και οι εικόνες είναι πραγματικά συγκλονιστικές, αφού περιλαμβάνουν από προσευχητάρια μέχρι και ανθρώπινα οστά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ